CUVÂNTUL CITITORULUI. Stimată doamnă Redactor Șef, Simona Ionescu

CUVÂNTUL CITITORULUI. Stimată doamnă Redactor Șef, Simona Ionescu

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Stimată doamnă Redactor Șef, Simona Ionescu

Sunt într-o situație cumplită și nu găsesc nicio soluție. Sunt bolnav la coloana vertebrală, unde am o vertebră puțin deplasată, care îmi provoacă dureri cumplite la fiecare neatenție sau mișcare bruscă. Nu pot ridica greutăți mai mari de 2 Kg. Locuiesc cu fratele meu, bolnav psihic, dependent de Olanzapină și Romparkin, medicamente care se prescriu pe rețetă verde și unde trebuie o scrisoare medicală din 3 în 3 luni. Pentru această scrisoare sunt nevoit să străbat distanța până la București la Spitalul Alexandru Obregia, deoarece aici, pe plan local, medicul psihiatru nu prescrie nici Olanzapină și nu dă în consecință nici scrisoare medicală pentru prelungirea tratamentului. Locuiesc împreună și cu tatăl meu, pensionar, fost profesor de filozofie la liceul din oraș, care are o pensie de 1.500 de lei, din care trăim toți și, care, are la rândul lui probleme cu prostata și atacuri de panică, depresie și coșmaruri. Avem cheltuieli mari cu întreținerea și cu schimbarea instalațiilor sanitare și nu mai facem față. Tata cumpără în fiecare zi, ziarul „Evenimentul zilei” pentru un careu și restul să-l spicuim și discutăm împreună problemele politice și sociale mai importante. Așa m-am gândit să scriu acesată scrisoare. Citesc „Evenimentul zilei” în fiecare zi și păcat că nu am telefon care să facă fotografii și calculator cu Facebook pentru a certifica cele spuse și a vă arăta ziarele care stau teancuri la mine pe noptieră. Am ajuns specialist în multe dedesubturi politice pe care le-am descifrat cu ajutorul ziarului dumneavoastră și pentru care vă mulțumesc. În speranța că glasul meu va fi auzit și poate există o șansă de scăpare, pentru că mă simt condamnat fără vină, ca un deținut în închisoare, condamnat la moarte.

Vă mulțumesc anticipat, Alexandru Păduroiu Rm. Sărat

Ne puteți urmări și pe Google News

Pasărea măiastră a lui Brâncuși și aparatul de zbor al lui Traian Vuia

Cluj Napoca, azi, 1 decembrie 2016

Lucrez la o carte prin care doresc să reamintesc românilor despre existența Motorului cu aer cald și circuit închis, gândit construit și testat de Traian Vuia. Acest motor a fost recunoscut în noua (9) țări, în anii 1909 – 1916, prin zece (10) brevete de invenție, unele necunoscute până-n prezent. Am avut șansa să descopăr, în anul 2013, întro arhiva din Statele Unite ale Americii, un dosar cu toată corespondența purtată de Traian Vuia cu Biroul pentru Patente din această țară, referitor la acest motor. După ce am lecturat acest dosar, am înțeles că motorul pe care îl cercetez de mai mulți ani și a fost uitat de lume mai bine de un secol, este unul construit și verificat, și este cel putin egal dacă nu superior ca și performanțe tehnice oricăror altor motoare similare, cercetate și fabricate în prezent, în alte țări.

Dacă aparatul de zbor Vuia este unul care aparține istoriei, motorul Vuia cu aer cald și circuit închis este unul care aparține generației următoare și ar trebui promovat dinamic.

Imboldul pentru implicarea mea la vârsta de 75 ani într-un astfel de proiect, mi-a dat convingerea că trebuie reconstruit motorul istoric și modernizat astfel ca să devină un brand real al României. Cum fără bani nu se face nimic, mă gândeam la mobilizarea care se face, bine meritat, pentru achiziționarea Cumințeniei pământului și lipsa de receptivitate care o întâmpin eu pentru a promova motorul Vuia. Voiam chiar să public un articol mobilizator: „Cumințenia pământului vis-a-vis de motorul Vuia”.

Astfel, am considerat că este nimerit să adresez prin intermediul mijloacelor publice de comunicare, aceasta scrisoare deschisă. Poate merituoșii nostri specialiști din entitățile academice și de cercetare și mai ales oamenii de afaceri mă vor auzi și vor sprijini acest proiect național de reconstruire și modernizare a motorului Vuia. Pentru acest proiect important eu pot pune la dispoziție knowhow- ul necesar, prima dată prin intermediul cărții TRAIAN VUIA, inventatorul motorului cu aer cald și circuit închis, și TRAIAN VUIA – Integrala invențiilor revendicate pentru motorul cu aer cald și circuit închis, pregătite deja pentru tipar. Alte studii tehnice utile specialiștilor care se angajează în acest proiect, le am pregatite pentru a fi publicate.

Ing. Dumitru Mihalcea Cluj Napoca

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori