Dacă lumea nu ar fi fost aruncată în Al Doilea Război Mondial, astăzi România ar fi fost o importantă putere economică

Dacă lumea nu ar fi fost aruncată în Al Doilea Război Mondial, astăzi România ar fi fost o importantă putere economică

Într-un interviu acordat AGERPRES, Adrian Vasilescu a amintit de perioada în care România a obținut performanțe notabile în toate domeniile, respectiv a doua jumătatea secolului XIX și prima jumătate a secolului XX, perioadă care demonstrează că nu ereditatea românilor este de vină pentru slaba performanță economică din prezent, ci conjunctura internațională, dar și slaba noastră educație în ceea ce privește asumarea provocărilor. În opinia sa, dacă nu ar fi fost Primul Război Mondial, astăzi România ar fi fost o mare putere economică.

Consilierul guvernatorului BNR susține că, pentru perioada următoare, educația ar trebui să fie prima urgență în România, inclusiv educația economică. El a explicat faptul că anul 2014 a scos în evidență un fenomen pe care l-aș numi paradoxul românesc. „Desigur, pot să argumentez. În economia românească, a fost reliefată o linie de succes, căreia i-au dat contur indicatori ce fac măsurători exacte, dar numai o mică parte a populației și prea puțini operatori economici cred în acest adevăr. Și când spun paradox, am în vedere în primul rând faptul că au ajuns să creadă cei de la FMI, cei de la Comisia Europeană, de la Banca Mondială, după analizele făcute de delegații lor care a fost aici la sfârșitul anului 2014, cred multe ziare din străinătate, dar acest adevăr nu e crezut și la noi. Oamenii se uită ce au în conturi, ce au în buzunare, ce au pe masă și își fac propria lor judecată”, a explicat acesta, potrivit agerpres.ro.

Vasilescu a mai explicat faptul că este pentru prima dată când România îndeplinește toți indicatorii nominali pentru intrarea în zona euro. Avem macrostabilitate. Sigur, așa cum sunt regulile acum, mai trebuie să fie îndepliniți și indicatorii reali.

Ne puteți urmări și pe Google News