Editura Evenimentul si Capital

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Dacian Cioloș a postat un mesaj VIDEO pe Facebook

Dacian Cioloș
Autor: | | 1 Comentarii | 251 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloș a postat pe Facebook un mesaj de 1 Decembrie, așa cum au făcut majoritatea politicienilor. Șeful Guvernului a amintit momentul Marii Uniri din 1918 în mesajul video postat. Desăvârşirea proiectului "României moderne" este posibilă prin asumarea unui "proiect de ţară", de alegerile pe care le vor face românii depinzând viitorul ţării, a susținut premierul.

"Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Şi, într-adevăr, consfinţirea Marii Uniri, a României moderne, putem să spunem că a fost un miracol al istoriei, însă în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au ştiut să viseze, care au ştiut să pună în aplicare acest ideal cu consecvenţă, cu stăruinţă.

Mă gândesc la personalităţi politice, la oameni de cultură, la oameni care pur şi simplu au crezut în acest ideal şi şi l-au asumat de la o generaţie la cealaltă.

Şi acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educaţie, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române, a fost posibil pentru că am avut oameni politici inspiraţi. Şi în felul acesta a putut să înceapă acest vis al României moderne, al României întregi.

Astăzi, la 98 de ani de la acel moment, la doar 2 ani înainte de centenarul Marii Uniri, suntem în faţa unei provocări care să ne permită să desăvârşim acest proiect al României moderne.

Şi acest lucru este posibil asumându-ne un proiect de ţară împreună, dincolo de diferenţa de viziune, dincolo de chestiunile cotidiene pe care le mai avem de rezolvat", spune premierul Cioloş într-un mesaj video publicat, joi, pe site-ul Guvernului şi pe pagina sa de Facebook. 


"Acest vis şi această viziune asupra a ceea ce vrem de la România modernă, de la România viitorului ne poate ajuta să găsim în noi forţa coerenţei, forţa coeziunii în a susţine un proiect de ţară.

Suntem într-un moment în care prin alegerile pe care le vom face, prin stăruinţa şi consecvenţa cu care vom fi capabili să ducem un proiect la bun sfârşit, de acestea va depinde viitorul României.

Şi putem, sunt convins că putem să ni-l asumăm împreună. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani, tuturor celor care trăiesc în România!", a mai transmis Dacian Cioloş.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate