Europarlamentarul Daciana Sârbu susţine drepturile bolnavilor de cancer

Europarlamentarul Daciana Sârbu susţine drepturile bolnavilor de cancer

Astăzi, la Strasbourg, a fost lansată prima Cartă Europeană a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, la care au participat cele mai importante organizaţii ale pacienţilor şi comunităţii medicale. 4 februarie este Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului.

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, membră în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, care a găzduit acest eveniment, şi-a manifestat susţinerea faţă de mesajul conţinut în această Cartă şi anume acela că autorităţile europene trebuie să-şi asume cu prioritate reducerea inegalităţilor în materie de sănătate între state. „Această Cartă Europeană a Drepturilor Bolnavilor de Cancer transmite un semnal clar, care trebuie să fie auzit şi asumat ca prioritate de instituţiile europene: nevoia de a reduce inegalităţile cu care se confruntă cei afectaţi de aceasta maladie. În prezent, nu toţi cetăţenii europeni au acces la aceleaşi tratamente, la servicii medicale de cea mai înaltă calitate, la cele mai recente descoperiri în materie de medicamente. În privinţa tratamentului şi îngrijirii de care pot beneficia bolnavii de cancer, diferenţele dintre statele sărace şi cele bogate ale Europei sunt uriaşe. Acest lucru trebuie să se schimbe, în primul rând prin efortul autorităţilor europene!”, consideră Daciana Sârbu.

Carta Drepturilor Bolnavilor de Cancer este rezultatul muncii organizatiei European Cancer Concord, un parteneriat in domeniul oncologiei ce reuneşte membri din 17 state europene.

Co-organizatorul evenimentului este europarlamentarul Alojz Peterle (Slovenia).

Ne puteți urmări și pe Google News