Dan Voiculescu speră să amâne și procesul de mâine. Susține că judecătorii n-au avut timppentru studierea cazului său

Dan Voiculescu speră să amâne și procesul de mâine. Susține că judecătorii n-au avut timppentru studierea cazului său

Mogulul media trage de timp în procesul ICA. Potrivit unui interviu al avocatului său, mâine, apărarea are în plan să ceară un nou termen de jduecată pe motiv că noii judecători care vor analiza cazul n-au avut timp să studieze cererile făcute de ei.

Un alt pretext pentru amânarea cazului este acela că Voiculescu nu ar fi fost judecat de magistrați de la Tribunalul București și de la Curtea de Apel aleși în mod aleatoriu. Voiculescu este supărat că nu știa până vineri cine-l judecă la Curtea de Apel București după ce Stan Mustață a fost arestat pentru fapte de corupție. Avocatul său susține că ”nu cred ca a fost timp suficient pentru repartizarea aleatorie a cauzei. Aceasta presupune parcurgerea unor etape, mai intai desfiintarea completului de judecata ca urmare a imposibilitatii asigurarii continuitatii(…) si care presupune apoi o trimitere a cauzei unui alt complet de judecata”.

Tergiversează procesul

În plus, el speră la acordarea unui nou termen de judecată, lucru impus de repartizarea aleatorie a cauzei, astfel încât  ”să permită completului nou-desemnat să consulte întregul dosar”. Întrebările ”servite” au continuat, astfel încât apărătorul  arată că, în cazul în care totuși judecătorii vor considera că dosarul trebuie să continuie la termenul de mâine, el va invoca o chestiune de proedură care va trebui analizată de un alt complet de judecată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce vrea Felix

La ultimul termen, în urmă cu două săptămâni, Dan Voiculescu nu s-a prezentat la proces. Avocații acestuia  au depus mai multe cereri, printre care și aceea de verificare a rechizitoriului și, dacă se constată nereguli, trimiterea „Dosarului ICA” înapoi la DNA. Totul ar trebui să fie analizat în cameră de Consiliu, la secret. O solicitare similară a fost respinsă de Tribunalul București pe 9 aprilie 2013. În lumina noului Cod Penal, Voiculescu vrea reexaminarea cererii de atunci, deși a fost condamnat între timp la 5 ani de închisoare și la plata prejudiciului de 60 milioane de euro. Tot în urmă cu două săptămâni, unul dintre judceători lui Voiculescu, Stan Mustață, președintele de complet, a fost reținut apoi arestat pentru 30 de zile după ce s-a constatat că acesta vindea pur și simplu sentințe favorabile.

Presiuni pe justiție

În ultimul timp, Dan Voiculescu a început o campanie furibundă pe posturile sale de televiziune și în publicațiile pe care le controlează, în care încearcă să convingă că terenul pe care se află ICA este o ”prăpastie”, iar clădirile stau să cadă. Realitatea din teren îl contrazice însă pe mogulul care se dă păcălit de stat. Institutul este flancat de două din imobilele trustului de presă Intact. Nici vorbă de clădiri care stau să cadă sau de vreo prăpastie. De altfel, fotografiile din anii trecuţi arată acelaşi lucru. Cererea lui Voiculescu de anulare a privatizării ICA este o nouă chichiță avocățească de a tergiversa judecarea dosarului în care a fost condamnat la cinci ani de pușcărie. Imaginile contrazic declarațiile mogului care se dă păcălit de stat.

Pași înapoi

Pentru a scăpa de condamnarea de cinci ani pentru spălare de bani. Dan Voiculescu este dispus să anuleze privatizarea şi minimalizează patrimoniul ICA. Potrivit DNA, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) a plătit, în 2003, suma de 104.730 de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni ICA deținut de Agenția Domeniilor Statului (ADS). Era preţul pentru două apartamente de două camere în Capitală. În schimb, societatea a obţinut un adevărat imperiu imobiliar: terenul în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa. Este una din zonele cel mai puţin poluate din Capitală. Valoarea reală a imobilelor, la nivelul anului 2003, a fost calculată la 7.900.929 de euro. Trebuie amintit că aceste imobile aveau toate utilităţile: canalizare, apă, gaze, curent electric, energie termică şi aveau acces facil la transportul urban, feroviar (Gara Băneasa) şi cel aerian (Aeroportul Aurel Vlaicu). În septembrie anul trecut, Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Aliemntare (ICA) la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani și la plata a 60 de milioane de euro.