Darius Vâlcov îşi punea subordonaţii să cumpere tablouri şi să închirieze vile pentru el

Darius Vâlcov îşi punea subordonaţii să cumpere tablouri şi să închirieze vile pentru el

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Fostul ministru a încercat să scape de arest făcând un denunţ împotriva co-preşedintelui PNL Vasile Blaga, însă judecătorii nu au ţinut seamă de acest lucru. În decizia magistraţilor au cântărit foarte mult şi mărturiile subordonaţilor din Senat ai lui Darius Vâlcov.

Subalternii din Senat ai lui Darius Vâlcov au povestit în faţa judecătorilor că fostul senator îi punea să cumpere tablouri şi să închirieze vile pentru el, însă pe numele lor. Consilierii personali ai lui Darius Vâlcov au ajuns astfel să deţină picturi ale unor artişti precum Picasso sau Renoir.

Potrivit Digi 24, de achiziţia tablourilor se ocupa consiliera personală de la Senat a lui Darius Vâlcov. Aceasta le-a declarat anchetatorilor că, după ce achiziţiona tablourile, le transporta în locurile indicate de Vâlcov fie cu taxiul, fie cu duba fostului său şofer.

La licitaţiile pentru achiziţionarea tablourilor participa şi şoferul fostului ministru al Finanţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Darius Vâlcov i-a cerut să îl ducă la Galeriile de artă Alis, situate în zona bulevardului Iancu de Hunedoara, iar după ce a parcat, i-a cerut să intre împreună cu el şi să se înscrie, în baza cărţii de identitate, ca participant la licitaţie. În sala unde se ţinea licitaţia, Darius Vâlcov a stat împreună cu Sandra Maria Stănescu şi Larisa Maria Popa. După ce a început licitaţia, inculpatul Darius Vâlcov îi indica când să ridice paleta pentru a licita şi opera pentru care trebuia să liciteze”, se arată în rechizitoriul DNA.

De galeria de artă se ocupă o altă apropiată a lui Darius Vâlcov, care era remunerată cu 3.000 de lei. Este vorva despre o fostă câștigătoare a concursului Miss România, care în vara anului 2013 a închiriat o clădire, situată într-o zonă exclusivistă a Capitalei, chiar în spatele Palatului Victoria. A semnat un contract pentru o chirie de 500 de euro, iar în documente se stipula că poate folosi două etaje ale vilei. Însă atunci când a venit să preia cheile imobilului, proprietarul i-a spus că poate să folosească liniştită întreaga clădire.