Editura Evenimentul si Capital

Date incredibile despre viol

Fata din multinaţională
Autor: | | 7 Comentarii | 5711 Vizualizari

Violul rămâne una dintre infracţiunile cel mai puţin pedepsite.

Unde? În Statele Unite! Spre exemplu, în 2009 au fost comise în SUA 88.097 de violuri, potrivit statisticilor FBI, dar această infracţiune rămâne una dintre cel mai puţin denunţate şi pedepsite. După cum susţin victimele, asociaţii şi mai mulţi poliţişti audiaţi de Congresul american. Violul este infracţiunea cea mai gravă după omor, în clasamentul realizat de poliţia federală.

Potrivit unei anchete privind violenţa împotriva femeilor, o femeie din şase este agresată sexual în decursul vieţii în Statele Unite şi jumătate din victime au mai puţin de 18 ani. Doar 5 la sută din violatori sunt găsiţi vinovaţi şi 3 la sută sunt încarceraţi, subliniază Eleanor Smeal, preşedintele Feminist Majority Foundation. "Pe scurt: 15 violatori din 16 rămân liberi", afirmă asociaţia Rape, Abuse and Incest National Network.

Potrivit unei definiri a infracţiunilor, întocmită de FBI şi care datează din 1927, nu sunt recunoscute ca violuri ("forcible rape"): actele de incest, violul prin sodomie, , violul cu un obiect, chiar dacă există răni, şi violul oral. "Definiţia restrânsă şi învechită a violului în Uniform Crime Report minimizează numărul de violuri reale", conform Feminist Majority Foundation. Numărul acestor infracţiuni este dat de numărul victimelor şi nu de cel al violatorilor, continuă organizaţia.

După cum sublinia presa americană, “pe surse”, marea majoritate a victimelor agresiunilor sexuale “nu le denunţă poliţiei, pentru că ele se tem că nu vor fi luate în serios sau că vor fi învinovăţite pentru agresarea lor”.

Am abordat subiectul tocmai pentru că violul a devenit “moda ştirilor interne” şi să îl trecem şi la “ştiri externe”, că nu-i aşa, românul citeşte tot ce este legat de viol acum. Are o apetenţă românul pentru rufe murdare de n-ai treabă, dar de făcut nu face nimic ca să schimbe ceva. By the way: dacă cei 7 violau în China erau pedepsiţi cu moartea. China pedepseşte cu moartea 68 de fapte, inclusiv omucidere, trafic de droguri, viol, revânzarea încasărilor de TVA, proxenetism, furt, furtul sau tranzacţionarea patrimoniului naţional sau relicvelor culturale, pornografia, comercializarea de bani falşi, specula în general şi chiar uciderea unui urs panda!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate