David Garrett, un violonist fără egal, la Ateneul Român

David Garrett, un violonist fără egal, la Ateneul Român

Melomanii au astăzi, din nou, o zi specială: la Sala Mare a Palatului este Wiener Philarmoniker. Iar Ateneul Român va fi martorul unui spectacol de excepţie, cu invitaţi deosebit: violonistul David Garret, Monte Carlo Philarmonic, sub bagheta maestrului Gianluigi Gelmetti.

De la ora 17.00, melomanii vor asculta la Ateneu un program minunat, care conţine lucrări de Enescu – Balada pentru vioară şi orchestră (1895), Bruch – Concertul pentru vioară şi orchestră în sol minor op. 26, Ravel – Alborada del gracioso, Pavană pentru o infantă defunctă şi Bolero.

David Garrett. „Născut la Aachen, cu un tată jurist german şi o mamă prim-balerină americană, îşi poate permite să testeze orice limite. La urma urmei, la 32 de ani, priveşte deja în urmă către o carieră fără egal.(...). A primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la frageda vârstă de 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care încheie un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon Gesellschaft. În 1999, în vârful carierei, marea vedetă îşi redirecţionează energia, hotărând să renunţe la cariera sa predeterminată de violonist clasic şi să se mute la New York – nu pentru a lua o pauză, ci pentru a-şi plasa dexteritatea muzicală pe o bază teoretică şi pentru a-şi perfecţiona tehnica. S-a înscris la prestigioasa Juilliard School, unde a studiat muzicologie şi compoziţie. (...) David Garrett nu e numai strălucitor ca tehnică în înregistrările sale, pentru care a fost lăudat şi a primit sprijinul unor virtuozi eminenţi precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin şi mai ales Ida Haendel. Valoarea sa se reflectă şi în controlul său mintal. Fiind unul dintre puţinii artişti pregătit în direcţia clasică, are o perspectivă nedistorsionată asupra tradiţiei şi asupra modernităţii.  David cântă pe vioara A. Busch Stradivarius (1716).” Dr. Burkhard und Sibylle Schäfer, sursa.www.festivalulenescu.ro

Iar de la ora 20.00, la  Sala Mare a Palatului este Wiener Philarmoniker. Dirijor: Semzon Bychkov, solistă: Elisabeth Kulman. Program: Wagner – „Wesendonck– Lieder“ WWV 91, Ceaikovski – Simfonia nr. 6 în si minor op. 74 „Pathétique“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot astăzi, la Banca Naţională a României, de la ora 19.00, la Sala de Marmură, vor încânta publicul  Nicolae Voiculeț și Orchestra România. Programul: Teme din folclorul românesc, concert organizat în cadrul proiectului «THIS IS ROMANIA».