Editura Evenimentul si Capital

De ce au închis rușii șase femei într-o navetă spațială

Fata din multinaţională
Autor: | | 5 Comentarii | 3663 Vizualizari

Ei bine, da! Au închis șase femei pentru o perioadă de opt zile, într-un mediu care simulează o misiune spre…Lună.

Interesant este ce le-a spus acestor femei Igor Usakov, director al Institutului pentru probleme medical-biologice, cu ocazia lansarii expediţiei virtuale: "Mi-aș dori să vă urez să nu vă certați, dar să nu uităm ce se spune: că nu pot exista două casnice într-o bucatarie"! Cool, ca să zicem așa, folosind o expresie…neaoșă. Cele șase voluntare (căci sunt voluntare aceste reprezentante ale sexului frumos în…Univers) au intrat în spațiul în care vor sta pe parcursul celor opt zile ale experimentului, desfășurat la institutul cunoscut pentru cercetările sale asupra efectelor fizice și psihologice ale călătoriilor în Cosmos. Experimentul simulează un zbor dus-întors Terra-Lună, în cursul căruia cele șase femei vor face mai multe teste psihologice și biologice. La prezentarea noului experiment, reprezentanții presei au dorit să știe câte ceva despre modul în care se vor descurca cele șase femei timp de o săptămână fără bărbați și fără machiaj. "Suntem frumoase și fără machiaj. Lucrăm, iar când lucrăm nu ne gândim la bărbați sau la femei", a răspuns una dintre voluntare. Trebuie să recunoaștem că răspunsul rusoaicei este unul plin de sensuri metafizice… De asemenea, șeful expediției, Elena Lucinitkaia, a arătat că speră să nu existe neplăceri în timpul experimentului. "Sunt sigură că toate avem educația și calițățile personale necesare pentru ca totul să se desfășoare cum trebuie".

Insitututul cu pricina a mai făcut așa ceva, dar cu bărbați, prin 2010. Adică a izolat șase bărbați timp de 520 de zile pentru o simulare de zbor spre Marte. "Nu a existat până acum un echipaj în întregime feminin pe Stația spațiala internațională (ISS). Credem că viitorul cercetării spațiale va fi în aceeași măsura masculin și feminin și trebuie să recuperăm după o perioadă în care nu am trimis, din nefericire, destule femei în spațiu", a spus Serghei Ponomarev, conducătorul experimentului.

Chiar dacă Rusia a trimis prima femeie în spațiu în 1963, femeile au fost puțin implicate în dezvoltarea ulterioară a programului spațial rus. Anul trecut a fost trimisă în spațiu a patra femeie, Elena Serova. Interesant este că ea s-a plâns la întoarcere că a fost întrebată cum și-a spălat părul pe parcursul șederii pe ISS, în timp ce bărbții cosmonauți nu au fost nevoiți să răspundă la astfel de întrebăr. Personal, mi se pare că totul are ceva iz sexist, chiar dacă vorbim despre Cosmos. Dar cum se spune că Universul este infinit în ambele sensuri…Tag-uri:

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro