Editura Evenimentul si Capital

Cum ne este păcălit CREIERUL cu fast food

Simte, de exemplu, gust de caşcaval sau de şuncă.
Autor: | | 0 Comentarii | 949 Vizualizari

Medicii spun că succesul produselor de tip fast food vine din compuşii chimici care creează aromele ce dau în final dependenţă.

Creierul nostru este păcălit că simte, de exemplu, gust de caşcaval sau de şuncă. În realitate, însă, ingredientele adevărate sunt înlocuite cu aditivi alimentari care intensifică gustul în mod artificial.

Cel mai des folosit este glutamatul de sodiu, care creează dependenţa de un anumit gust. Cei mai afectaţi sunt tinerii, care ajung să consume fast food chiar şi la mesele principale. Specialiştii atenţionează că un nivel crescut de glutamat distruge sistemul nervos şi poate provoca tulburări cardiace, dureri musculare şi obezitate.

Medicii atrag atenţia că organismul are nevoie în fiecare zi de vitamine şi minerale. Recomandarea este de a consuma fructe şi legume zilnic.




Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate