De ce CRED americanii că Soarele se roteşte în jurul Pământului

De ce CRED americanii că Soarele se roteşte în jurul Pământului

Un studiu al Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă (National Science Foundation) din Statele Unite ale Americii arată că 25% din americani consideră că Soarele se învârte în jurul Pământului!

Heliocentrismul, teoria potrivit căreia Pâmântul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui a fost acceptată pe larg în secolul 16, după publicarea cercetărilor astronomice ale lui Nicolaus Copernicus. Americanii sunt însă de altă părere...

Doar 48% ştiu

Efectuat pe un eşantion de 2 200 de chestionaţi, autorii studiului se arată alarmaţi de „situaţia educaţiei ştiinţifice în ţară”, după cum precizează abcnews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar 39 la sută au răspuns, corect din punct de vedere ştinţific, că "Universul a apărut în urma unei explozii uriaşe", şi doar 48 % ştiu că "fiinţele umane, aşa cum le ştim astăzi, au apărut din specii anterioare de animale". Întrebaţi dacă este nevoie ca guvernul să acorde mai multă finanţare domeniului ştiinţei, 30 de procente au răspuns că trebuie.

Heliocentrismul, teoria potrivit căreia Pâmântul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui a fost acceptată pe larg în secolul 16, după publicarea cercetărilor astronomice ale lui Nicolaus Copernicus.