PUBLICAȚIILE NOASTRE:

EVZ Special

Cum te poate umple de boli un obicei PE CARE-L AI zilnic

Autor: Angelo Tăutu | miercuri, 26 noiembrie 2014 | 0 Comentarii | 1783 Vizualizari
Rapida înmulțire a microorganismelor.
Resturile de mâncare duc la rapida înmulțire a microorganismelor, iar curățarea veselei devine tot mai dificilă, arată ziarul spaniol ABC. Dar nu numai atât.

"În câteva ore, numărul microorganismelor poate ajunge la sute milioane', susține specialistul în microbiologie Manuel Sánchez Angulo, de la Universitatea Miguel Hernandez, care recomandă punerea în funcțiune a mașinii de spălat vase cât mai des posibil. Iar dacă nu este posibil, el spune este necesar ca măcar vasele să fie curățate cât mai bine de resturile de mâncare.

O biopeliculă

O mașină spălat care funcționează bine poate elimina toate bacteriile de pe vase și tacâmuri doar la o temperatură de 60-80 de grade Celsius și dacă se folosește un detergent eficient. Există însă porțiuni ale mașinii de spălat — precum țeava de evacuare sau îmbinările de cauciuc — în care temperatura nu este atât de mare și unde se pot forma depuneri calcaroase. Acestea acționează ca un "refugiu" pentru bacterii, protejându-le de temperaturile înalte. Existența resturilor de mâncare pe vase pune la dispoziția acestor organisme hrana necesară și face posibilă înmulțirea lor.


În aceste refugii se formează "o biopeliculă" care favorizează creșterea numărului de microorganisme. În biopeliculă se pot refugia ciuperci patogene, precum Exophiala dermatitis și E. phaemuriformis, care au o mare rezistență la temperaturile înalte. Având aspectul unui mucegai negru, Exophiala poate prolifera pe suprafețele de cauciuc ale electrocasnicelor. Și umezeala poate favoriza dezvoltarea acestor microorganisme, prin urmare se recomandă spălarea periodică a acestor aparate.

O maşină

La sfârșitul secolului al XIX-lea, sătulă să-și vadă porțelanurile sparte sau ciobite de către menajera neglijentă, americanca Josephine Cochrane a creat o mașină care să curețe zecile de farfurii murdare rămase după după mesele cu mulți musafiri. Fiică a unui inginer și nepoată a inventatorului John Fitch, ea și-a creat propria firmă, Garis-Cochran Dish-Washing Machine Company. Invenția ei a fost bine primită de restaurante și hoteluri, dar a ajuns în casele oamenilor abia în secolul XX.


Tag-uri: farfurii, murdare, masina, resturi, vase




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITESTE ACUM