De ce nu mai e distractiv pe Facebook

De ce nu mai e distractiv pe Facebook

Totul a pornit dintr-o joacă. Să zicem. Apoi, Zucky a ajuns unde a vrut.

Zucky, adică Zuckerberg. Îi dai omului la început băţul, pe urmă învaţă să facă focul. Cu toţii, sau unii dintre noi, ne-am bucurat de noua jucărie, postând chestii haioase, muzică, poze, fără vreun scop anume decât acela de a ne distra şi de a-i face şi pe “cei din listă” să se distreze. Încet, progresiv, lucrurile au evoluat. S-a ajuns la discursuri importante, sloganuri, comunicate, postaci bolnavi (multă sănătate!), ba chiar CIA poate pătrunde în…"intrinsecul" cuiva, ghidându-se după selfiuri. FB a ajuns cel mai simplu mijloc de propagare, ca să nu spunem altceva. E bine, nu e bine? Ne simţim manipulaţi? Zucky ar spune că ne-am făcut-o cu mâna noastră, el nu ne-a dat decât băţul.     

Pew Internet şi American Life Project au realizat un studiu din care reiese că tot mai mulţi oameni sunt foarte plictisiţi de reţeaua de socializare Facebook. Conform studiului, cei mai multi utilizatori au menţionat că, de fapt, s-au săturat de drama existentă pe Facebook. Cu toate că este una dintre cele mai mari reţele sociale în acest moment, studiul realizat pe un eşantion de 1006 persoane a scos la iveală faptul că tot mai multe dintre acestea au renunţat să se mai conecteze pe Facebook, din diferite motive.

În plus, potrivit Cnet, foarte mulţi useri au menţionat că: s-au săturat de comentarii stupide, au prieteni nebuni cu care nu mai doresc să ţină legătura, oamenii din listă postează chiar şi ce au mâncat la masa de seară, nu agreează politica de confidenţialitate a Facebook-ului, au probleme în relaţia amoroasă. Pe de altă parte, o altă cercetare afirmă că oamenii care sunt prieteni pe Facebook au tendinţa să nu mai fie atât de conectaţi în viaţa reală, iar relaţiile dintre aceştia pot deveni superficiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un “back to real life” ar putea fi declicul. Înapoi la cerul poluat - dar pe bune, nu virtual, la florile neinstagramate şi calmate mâinile care caută, în sevraj, să tasteze Facebook. Ar putea lumea reală să boicoteze virtualul? Atunci poate că până şi politicienii ar putea să reînveţe puterea discursului asumat în aer liber.