DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Ion Cristoiu: "Premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoareaUSL"

DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Ion Cristoiu: "Premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoareaUSL"

Scriitorul şi analistul politic Ion Cristoiu a explicat, pentru EVZ, motivele pentru care nu va merge să votreze la referendumul de mâine prin care USL vrea să-l demită pe preşedintele Traiam Băsescu.

"Aşa-zisul referendum e conceput de pucişti ca punct final al loviturii de stat. Dacă suspendarea a fost opera făţişă a unei majorităţi parlamentare de conjunctură, referendumul se vrea aducerea lui Traian Băsescu la judecata poporului. Din acest punct de vedere, Operaţiunea referendumului e mai ticăloasă decât suspendarea deoarece puciştii se ascund în spatele judecăţii popurului", spune Ion Cristoiu. Mai mult, analistul politic compară tentative de demitere a lui Traian Băsescu cu adevărate lovituri de stat desfăşurate în România recentă. "Ca scriitor pasionat de istorie n-aş vrea ca, după un timp, când asemenea evenimentelor din decembrie 1989 sau septembrie 1991, întâmplările din 29 iulie 2012, se vor dezvălui, pe bază de documente şi memorii, ca înscrise într-o lovitură de stat, să-mi dau seama că am participat, ca un guguştiuc, la îndeplinirea unui scenariu. Nu m-am lăsat înşelat de diversiunea cu teroriştii din 1989. Cum să mă las înşelat de diversiunea cu judecata poporului din 29 iulie?", mai spune, pentru EVZ, Ion Cristoiu. În altă ordine de idei, analistul politic atrage atenţia asupra fraudei electorale de proporţii pe care o pregăteşte USL-ul pentru ziua de mâine, fraudă care le-ar asigura eliminarea ultimei piedici în stăpânirea totală a ţării. "Dacă aveam vreo îndoială că Victor Ponta şi Crin Antonescu pun la cale o fraudă majoră, teleconferinţa premiurului mi-a spulberat-o. Ţin să atrag atenţia că, adesându-se administraţiei locale, Victor Ponta nu s-a referit nici un moment la posibilitatea de fraudare a referendumului de către USL. Premierul a atras atenţia, în chip abuziv, asupra posibilităţii ca alegătorii să fie împiedicaţi să meargă la vot evitând să atragă atenţia şi asupra votului multiplu şi altor mijloace de fraudare. În acest fel, premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoarea USL", a mai spus Ion Cristoiu.