De el se tem cel mai mult fugarii. Află cine îi dă de gol în orice țară

De el se tem cel mai mult fugarii. Află cine îi dă de gol în orice țară

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 276 persoane, 39 de autovehicule 5 plăcuţe de înmatriculare, 4 documente de înmatriculare şi 26 de documente ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen(SIS). Acest sistem a devenit, cel mai de temut dușman al fugarilor, oriunde s-ar afla.

 Autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013, la cel de a doua generaţie (SIS II), sistem ce a devenit funcţional în România, la fel ca în cele 26 de state membre Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 20 – 27 martie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 192 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).  

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 mandate europene de arestare, au depistat 82 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 4 persoane ce erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 20 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost găsite 14 documente, 2 documente de înmatriculare a autovehiculelor şi 4 plăcuţe de înmatriculare, căutate de state partenere.

Totodată, 84 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 30 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 persoane erau semnalate ca dispărute de autorităţile române.

19 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. De asemenea, 12 documente, 2 documente de înmatriculare şi o plăcuţă de înmatriculare,  emise şi căutate de România au fost descoperite în statele membre.

Exemple:

■ La data de 26 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au depistat un bărbat, de 46 de ani, care era urmărit internaţional. 

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

În aceeaşi zi, poliţiştii au depistat un bărbat, de 25 de ani, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni contra patrimoniului, pe teritoriul Franţei.

Pe numele bărbaţilor, Curţea de Apel Timişoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 15 zile, aceştia fiind introduşi în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, până la predarea către autorităţile franceze.

■ La data de 25 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitatea Băbeni, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Acesta a fost prezentat magistraţilor, urmând a fi demarate procedurile de predare către autoritățile din Italia.