Editura Evenimentul si Capital

„De vânzare/For Sale”, cel mai bun spectacol al anului 2014 I GALERIE FOTO

Scenă din spectacolul regizat de Geanina Cărbunariu, care a adus un sufl u nou pe scena Teatrului Odeon FOTO: TEATRUL ODEON
Autor: | | 0 Comentarii | 140 Vizualizari


Vezi galeria foto:

UNITER a desemnat, luni seară, cei mai buni creatori ai anului 2014, din lumea teatrului

Cea de-a 23-a Gală a premiilor UNITER, desfăşurată luni seară, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, din Bucureşti, a pus punct emoţiilor şi a lăsat loc bucuriei, pentru cei care au primit distincţia de „cel mai bun/cea mai bună”.

„De vânzare/For Sale”, în regia Gianinei Cărbunariu, a fost desemnat „Cel mai bun spectacol al anului 2014”. Distincţia a fost primită de directorul Teatrului Odeon, actriţa Dorina Lazăr: „Am tras nădejde din toată inima să ia acest spectacol premiu, pentru că a adus un suflu nou în viaţa Teatrului Odeon, în aria teatrală, în viaţa noastră a tuturor”, a declarat actriţa, potrivit Agerpres.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Victor Ioan Frunză pentru „Mobilă și durere”, pus în scenă la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, iar Adriana Grand a primit premiul „Cel mai bun scenograf”, tot pentru acest spectacol. Cel mai bun actor în rol principal este, de luni, Vlad Ivanov, pentru rolul din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, de la Teatrul Bulandra, din Capitală, iar Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Anca Hanu, pentru „Amalia” din „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Cel mai bun actor în rol secundar este Mihai Călin, pentru rolul „Caliban”, din spectacolul „Furtuna”, de la TNB. Cea mai bună actriţă în rol secundar este Katalin Berekmeri, pentru rolurile din spectacolul „Castingul Dracului”, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania Tompa Miklos. Premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic a fost câştigat de „Henric al V-lea”, de William Shakespeare, în regia artistică a lui Attila Vizauer, iar distincţia pentru Teatru TV a fost câştigată de spectacolul „Vinovatul”, după Ion Băieşu, scenariu şi regia Ion Gostin.

UNITER, decorată de președintele țării

Cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de existență, UNITER a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, categoria D – „Arta spectacolului”, decretul fiind semnat de Klaus Iohannis, președintele României. „(...)În semn de înaltă apreciere pentru contribuția avută la stimularea creativității în teatrul românesc, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența teatrului românesc la nivel național și internațional”.

”Teatrul începe când cortina cade și publicul iese spre lumină”

”Teatrul adevărat începe când cortina cade;  când publicul se ridică, nu să aplaude, ci ca să iasă spre lumină, să schimbe ceva”. Acestea au fost cuvintele regizorului  Alexander Hausvater pe scena Teatrului Național din București, luni seara, după ce i-a fost decernat premiul acordat de senatul UNITER pentru întreaga carieră regizorală.

Actorul Vladimir Jurăscu de la Teatrul Național din Timișoara a primit  Premiul pentru întreaga activitate. ”Vladimir Jurăscu e un actor extraordinar care nu numai că slujește scena, ci umanitatea”, a spus Ada Lupu-Hausvater, managerul  Naționalului timișorean, care a ridicat premiul în locul actorului. Alte premii pentru întreaga carieră au fost acordate către Peter Brook - Premiul de Excelenţă – în omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc; actrița Mihaela Arsenescu Werner, scenografa Clara Labancz și critical și istoricul de teatru Mira Iosif. (Fotografii: Adrian Pîclișan)
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro