DECIZIA șoc a liderului comunist de la Phenian. Ce le-a impus bărbaților nord-coreeni

DECIZIA șoc a liderului comunist de la Phenian. Ce le-a impus bărbaților nord-coreeni

Regimul comunist din Coreea de Nord le-ar fi impus bărbaților să adopte o tunsoare similară celei purtate de dictatorul Kim Jong-un, potrivit unor zvonuri apărute în presa internaţională.

Potrivit BBC și The Independent, în urmă cu două săptămâni a fost impus, în capitala Phenian, un ghid de conduită realizat de nomenclatura comunistă, iar tunsoarea liderului ţării - ras în părţi şi cu părul vâlvoi în vârful capului - a fost impusă şi în restul ţării.

"Tunsoarea conducătorului nostru este foarte specială. Nu se potriveşte oricui, pentru că oamenii au chipuri şi capete de forme diferite", relatează o sursă a Radio Free Asia. Cum informațiile provenite din Coreea de Nord sunt greu de verificat, comunitatea internațională este sceptică referitor la aceste zvonuri.

"Mi se pare o prostie. Pentru început, nimeni din Coreea de Nord nu a fost văzut cu o tunsoare ca aceea a lui Kim Jong-un!", a declarat Aidan Foster Carter, profesor la Universitatea Leeds.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuşi, statul nord-coreean s-a exprimat deja în legătură cu tunsorile şi coafurile cetăţenilor săi - anul trecut, Coreea de Nord a publicat o listă cu cele 10 modele aprobate de tunsori şi coafuri socialiste.

Pe de altă parte, presa internaţională afirmă că televiziunea de stat nord-coreeană a lansat o campanie împotriva părului lung, declarând: "Hai să ne tundem părul, în concordanţă cu stilul de viaţă socialist". Totuşi, un cetăţean nord-coreean care locuieşte în prezent în China a declarat pentru Korea Times că acel stil de tunsoare nu este chiar aşa de popular în ţara lui natală, unde este cunoscut sub denumirea "tunsoare de contrabandist chinez".