Editura Evenimentul si Capital

Decizie fără precedent luată de șefii ASF

14-03/02_NEGRITOIU_RZV-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1434 Vizualizari

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, „Politica de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor în structura organizatorică a ASF”, care prevede, printre altele, că funcțiile din cadrul instituției nu mai pot fi ocupate de rude ale angajaților.

Printre cele mai importante aspecte, pe care le reglementează noua politică în materie de resurse umane, se numără: metodele de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazează recrutarea şi selecţia viitorilor angajaţi, criteriile generale de eligibilitate, precum şi condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul ASF.

„ASF este o instituție de excelență și de aceea vrem ca toți cei care lucrează în cadrul Autorității să fie specialiști de înaltă ținută morală și profesională.  Noua procedură de recrutare și selecție stabilește criterii și metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizației, în proporție majoritară, profesioniști desăvârșiți”, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu. 

Conform „Politicii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor în structura organizatorică a ASF”, care intră în vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante în cadrul ASF se face printr-o selecţie externă și internă desfăşurată simultan, care asigură echilibru, competitivitate și deschidere către piaţă pentru atragerea celor mai buni profesionişti. Recrutarea în ASF se face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilității cu postul prin testare psihometrică și interviu, interviul socio-profesional) la care vor participa cel puţin tre candidaţi interni şi externi pentru fiecare post în parte.

Noii angajați trebuie să aibă experiență de cel puțin trei ani în domeniu, dacă vor să ocupe postul de şef serviciu sau funcţii asimilate şi, respectiv, minimum 5 ani pentru funcţii de director sau funcţii asimilate. Totodată, nu pot deveni angajați ai ASF cei care au fost destituiți din funcții publice în ultimii cinci ani.

De asemenea, ASF lansează şi Programul „Tinere talente”, dedicat atragerii de tineri absolvenți ai facultăților, programelor de masterat sau de doctorat de profil, precum și recrutării de tineri angajați care să se implice în procesul de redresare și dezvoltare a instituției.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro