PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Fapt divers

Cel mai greu drum al lui FELIX: de la BIROUL LUXOS din TURNUL GRIVCO în CELULA de la RAHOVA | VIDEO

Autor: | | 928 Comentarii | 68544 Vizualizari
După trei demisii din Parlament și șase ani de judecată, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Propagandiștii mogulului media sunt în delir. Mogulul a fost condamnat pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 de milioane de euro. Cea care a pronunţat sentinţa în acest caz este preşedinta completului de judecată, Camelia Bogdan. Dan Voiculescu s-a predat la Poliția Ilfov și a fost transferat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. Inculpații mai au la dispoziție două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. Procesul PRIVATIZĂRII FRAUDULOASE a Institutului de Cercetări Alimentare a durat 2.072 de zile.

Update 19.30. Mogulul a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină timp de 21 de zile.

Update 18.50. Dan Voiculescu este transferat la Penitenciarul Rahova, el fiind scos cu căutușe la mâini din sediul Poliției Ilfov.

Update 18.00. Mandatele de punere în executare a pedepselor au ajuns la sediul Poliției Ilfov și al Poliției Capitalei. Dan Voiculescu și ceilalți condamnați urmează să fie transferați la Penitenciarul Rahova, unde vor sta timp de 21 de zile, în carantină.

Ulterior, Administraţia Penitenciarelor va stabili, după cel mult o lună, regimul şi locul de detenţie, în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Update 17.30. Fostul ministru Sorin Pantiș și alți trei condamnați în dosarul ICA s-au predat la Poliția Capitalei.

Update 16.50. "A luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!", a declarat Camelia Voiculescu, într-u comunicat de presă, cu privire la condamnarea tatălui ei.

Update 16.45. Gheorghe Mencinicopschi s-a predat și el la sediul Poliției Ilfov. "Sunt victimă în războiul altora", a declarat Mencinicopschi, potrivit Realitatea TV.

Update 16.00 Dan Voiculescu va fi dus la penitenciarul Rahova la ora 18:00, unde va rămâne pentru două săptămâni în carantină. Acolo, omului de afaceri i se vor face toate analizele.

Update 15.20 Dan Voiculescu s-a predat la Poliţia Ilfov.

Update 14.25 - 1. Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

2. Corneliu Popa, fost director ADS, a primit 8 ani închisoare cu executare. Director general şi presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, pentru stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

3. Cătălin Sandu Jean a primit 6 ani cu executare. Administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firma din grupul GRIVCO), pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

4. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare cu executare. Director general şi membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice; fals in inscrisuri sub semnatura privată.

5. Sorin Pantiş a primit 7 ani cu executare. Director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privată.

6. Vlad Nicolae Săvulescu a primit 6 ani cu executare. Director al Directiei Privatizare - Concesionare a A.D.S., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual; uz de fals.

7. Academicianul Gheorghe Sin a primit 4 ani cu suspendare. Membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice.

8. Alexandru Petre, 83 de ani, a luat 3 ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, si Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
 

9. Baciu Constantin a primit 4 ani cu suspendare. Reprezentant al Ministerului Agriculturii in Adunarea Generala a Actionarilor al I.C.A., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz in serviciu contra intereselor publice

10. Marinescu Grigore a primit trei ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, şi Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
 

11. Flavius Adrian Pop a primit 5 ani cu executare. Membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

12. Vica Ene a primit 3 ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, si Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, scrie hotnews.ro.

- Imobilele deţinute de Sandru Jean şi Săvulescu au rămas sub sechestru.

- Acţiunile deţinute de Sorin Pantiş la o firmă au fost puse sub sechestru. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu apartamentul pe numele său.

- Imobilul în care locuieşte Ene Vica a fost pus sub sechestru.

- S-a pus sechestru şi pe casa medicului Mencinicopschi.

- Academicianul Sim Gheorghe rămâne fără apartament.

- S-a pus sechestru pe apartamentul de pe şoseaua Kiseleff.

- Magistraţii menţin măsuri asiguratorii.

- De asemenea, magistraţii au pus sechestru pe terenul în care se află imobilul situat pe şoseaua Bucureşti Ploieşti numărul 25.

- După identificarea bunurilor, Curtea de Apel Bucureşti va derula alte proceduri.

- Dan Voiculescu a plecat de la sediul Grivco spre locuinţa sa din Corbeanca. Magistraţii vor sesiza biroul de recuperare a creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei pentru identificarea bunurilor lui Dan Voiculescu.

- Confiscarea specială a trei milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, inclusiv terenurile şi casele.

- De la Corina şi Mirela Voiculescu se confiscă chiria încasată şi de ele de la Romtelecom. Suma va fi calculată de organele de cercetare.

- De la Dan Voiculescu se confiscă sumele încasate prin închirierea sediului Grivco ROMTELECOM.

- Imobilul de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, inclusiv terenuri, două milioane de lei de la Camelia Voiculescu şi acţiunile pe care le deţine Camelia Voiculescu, de asemenea acţiunile Corinei Voiculescu.

- Judecătorii au decis: confiscarea imobilului de pe strada Gârlei, sediul Grivco va fi confiscat, trece în proprietatea statului.

"Sincer vă spun că ama vut mare încredere îna cest tânăr complet de judecată. Este o sentinţă nedreaptă. Sunt nevinovat. În continuare susţin că privatizarea s-a făcut absolut legal. Ce mi s-a întâmplat mie nu aş vrea să i se întâmple niciunui român din ţară", a declarat medicul Mencinicopschi.

Mogulul urmează să dea declaraţii pe marginea subiectului.

Update 14.24  A început pronunţarea sentinţei în dosarul ICA. Camelia Bogdan admite apelul DNA şi al inculpaţilor, Desfiinţează în parte sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Update 14.22 Judecătoarea Camelia Bogdan a intrat în sala de judecată cu sentinţa lui Dan Voiculescu.

Update 14:00 Jurnaliştii au fost invitaţii în sală, pentru a fi prezenţi la pronunţarea sentinţei lui Dan Voiculescu. Sentinţa va fi prezentată de către judecătoarea Camelia Bogdan. În sala de judecată se află 15 pensionari veniţi să asculte ce se întâmplă.

Update 13.50 La Curtea de Apel Bucureşti nu este prezent nici măcar unul dintre cei 12 inculpaţi. Avocaţii sunt cei care vor primi veştile referitoare la soarta personajelor implicate în dosarul  ICA.

Judecătorii au intrat în acest moment în sala de judecată. Grefiera a intrat de asemenea în sala de judecată. Urmează pronunţarea sentinţei.

Dan Voiculescu aşteaptă la Grivco sentinţa.

Update 13. 10 La ora 14:10, minuta deciziei va fi pusă pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti. Evenimentul Zilei vă va transmite în timp real decizia istanţei.

Update 12.50 Dan Voiculescu va afla la ora 14:00 sentinţa finală în dosarul ICA.

Update 11.56. Cel mai probabil, sentința în ”Dosarul ICA” se va da după ora 13.00. Cei doi magistrați care fac parte din complet, Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, mai au și alte dosare. Camelia Bogdan, de exemplu,,judecă dosarul în care gălățeanca Mariana Rarinca a șantajat-o pe Livia Stanciu,șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Mihai Mihalcea, judecă un termen în dosarul lui Cristian Borcea. La Curtea de apel are termen astăzi și judecătorul Stan Mustață, acuzat de trafic de influență și luare de mită.


Citeşte şi: Căile de atac ale lui Dan Voiculescu dacă va fi condamnat în dosarul ICA

Update 10. 20 Declaraţii Dan Voiculescu: "Mă duc un pic până la birou, apoi mă duc acasă să fac o baie. Practic, ce se întâmplă îţi schimbă modul de viaţă, condiţiile de viaţă. Eu am, ca să zic aşa, un mare noroc. Până la 34 de ani am stat cu soţia şi cei doi copii într-o cameră de 24 de metri, wc-ul era în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar vor fi mai rele. Am înţeles că toaleta va fi înăuntru. Aştept să mă ia cine mă va lua. Condiţiile în sine nu sunt de natură rea. Ce îmi pare rău, şi vă spun că sufăr, şi mă doare chiar, este faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă. Şi sunt nişte oameni extraordinari. Oameni care toată viaţa lor au făcut doar să muncească cinstit. Au ajuns în situaţia asta pentru că eu eram vânat. Le-aş da ajutor cu mare dragoste. Sunt oameni extraordinari. Pe mine mă deranjează că familia suferă iar fără vină. Produc rău în jurul meu fără să vreau şi asta mă deranjează cel mai mult, că oameni nevinovaţi suferă în jurul meu. Spuneam că problema nu e la mine sau nu e legată de mine. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are o forţă care nu se poate compara cu forţele unui simplu cetăţean. Eu mi-am asumat un război. La demnitate şi onoare nu am să renunţ niciodată. Probabil că voi fi mai însingurat. Eu oricum eram mai însingurat, nu eram prea comunicativ, nu eram monden, probabil că voi fi şi mai însingurat. Eu din 2004 m-am retras din afaceri, nu am afaceri, eu am prieteni, copii. Dacă vor să confişte acţiunile ICA, să le confişte, dar nu are legătură cu averea familiei. Am stat cu familia, am băut două-trei pahare de vin alb, am mâncat nişte varză călită cu cârnaţi olteneşti, mâncare excelentă făcută de soţia mea, m-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune, apoi m-am culcat. Am dormit bine. Eu nu sunt speriat. Pentru mine e ca un mic coşmar această situaţie nedreaptă. Nu am niciun fel de regret. Nu am avut nimic de câştigat sau de pierdut. Această bătălie nu a fost pentru mine, eu am avut de pierdut. Îmi era simplu să răspund pozitiv la cerinţele lui Băsescu, însă am făcut ce am gândit, ce am simţit şi m-am gândit la libertatea presei", a declarat Voiculescu la ieşirea dn sediul Poliţiei Ilfov, unde a dat cu subsemnatul în cazul controlului judiciar dispus în dosarul de şantaj. Mogulul este acuzat că a adus ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă omul de afaceri Nelu Iordache, alături de Octavian Cretu şi Nicolae Palfi, nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.


Citeşte şi: Dan Voiculescu, cu puţin timp înainte de sentinţa finală din dosarul ICA. REGRETELE VARANULUI


Update 10.15  Potrivit unor surse judiciare, Dan Voiculescu va primi sentinţa în dosarul ICA între orele 12:00 şi 13:00.

Afacere de milioane

Pe scurt, fostul colaborator al Securității este acuzat de spălare de bani, după ce ar fi pus la cale privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în urmă cu 15 ani. Cu 100.000 de euro, Voiculescu a obținut un teren de 3,6 hectare și mai multe clădiri în Băneasa, bunuri care valorau, în mod real, 60 de milioane de euro. Dacă va fi condamnat cu executare, Dan Voiculescu ajunge în spatele gratiilor în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul București. El urmează să fie pus în aplicare de polițiști. Având în vedere că Voiculescu a declarat că este pregătit pentru orice, cel mai probabil se va prezenta singur la Secția de Poliție de care aparține domiciliul său. Dacă acest scenariu pesimist pentru Voiculescu se confirmă, avocații săi mai au la dispoziție două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. Ambele se judecă de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Contestația și recursul se admit numai dacă de-a lungul procesului s-au făcut erori mari de procedură. Cel mai probabil, apărătorii lui Voiculescu vor miza pe așa zisa constituire ilegală a completului de judecată de la Curtea de Apel. Ei susțin că magistrații nu au fost repartizați aleatoriu.

De la cine a pornit coșmarul lui Voiculescu

În 2008, dosarul ICA era trimis judecătorilor de procurorul Emilian Eva. Au ajuns în fața magistraților 13 inculpați, cei mai mulți funcționari ai statului, care au facilitat preluarea institutului de cercetare de către Dan Voiculescu. După numai trei termene la Tribunal, procesul s-a mutat la instanța supremă deoarece „domnul profesor” a fost ales senator. După demisia din funcția de parlamentar, cauza s-a întors la Tribunal. A „băltit” acolo câteva luni, până când Voiculescu a fost ales din nou parlamentar. Cauza a fost mutată din nou la Supremă. Când și-a dat seama că gluma se îngroașă, Voiculescu a demisionat din nou din Parlament și dosarul a ajuns la alt magistrat de la Tribunal. În câteva termene era condamnat la 5 ani de închisoare de către judecătoarea Grațiela Constantin. Ceilalți inculpați, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiș, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Nicolae Săvulescu, Flavius Pop, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene și Alexandru Petre, au primit între cinci și șase ani de închisoare cu executare.

„Bocitoarele” lui Felix sar în apărarea mogulului

Odată cu apropierea sentinței, aparatul de propagandă al lui Voiculescu a întețit atacurile la cei care au instrumentat acest dosar. Peste noapte, au apărut diverse personaje care susțin în direct, la ore de maximă audiență, lucruri false, prezentate drept adevăruri de televiziunile lui Voiculescu. Astfel, un fost expert din cadrul DNA, Dumitru Gheorghiu, (foto) și-a adus aminte că, în urmă cu mai mulți ani, o colegă de-a sa care făcea expertiza în cazul ICA ar fi fost obligată să consemneze lucruri false. Mai mult, ea nu ar fi avut nici măcar dreptul să facă expertize în dosare, deoarece nu ar fi avut specializarea necesară. Informația a fost infirmată a doua zi de DNA, care a precizat că Aurelia Nicolae face parte din cadrul experților contabili din 2001. Mai mult, Gheorghiu a fost dat afară din DNA după ce a divulgat date secrete din dosare ale mediului politic, își urmărea colegii și îi înregistra pe ascuns.

O altă apărătoare de ocazie a lui Voiculescu este fosta procuroare Angela Nicolae, arestată preventiv mai multe luni și judecată pentru fapte de corupție. Ea a susținut, într-o scrisoare deschisă, că este victima DNA, la fel ca Voiculescu, și că-l susține necondiționat.


Tag-uri: DNA, Dan Voiculescu, Angela Nicolae, Felix, ICA, Aurelia Nicolae, Gheorghiu, Tribunalul București, Sentința, magistraților, Secția de Poliție, dosarul ICA, decizie finala ICA, Dan Voiculescu gratii, Dan Voiculescu inchisoare, Dan Voiculescu puscarie, Dan Voiculescu arestat, Dan Voiculescu curtea de apel, dan voiculescu procurori, dan voiculescu camelia bogdan, dan voiculescu sentinta, dan voiculescu condamnat, dan voiculescu 10 ani, dan voiculescu 10 ani inchisoare, dan voiculescu terenuri, dan voiculescu sechestru, dan, voiculescu, Popa Corneliu, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinisopschi, Vlad Nicolae Savulescu, Gheorghe Sin, Marinescu Grigore, Baciu Constantin, Flavius Adrian Pop, Vica Ene, Ene Vica, voiculescu dan, dan voiculescu dosar ICA, DAN VOICULESCU ICA
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai greu drum al lui FELIX: de la BIROUL LUXOS din TURNUL GRIVCO în CELULA de la RAHOVA | VIDEO.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi