Editura Evenimentul si Capital

Declarațiile de ULTIMĂ ORĂ ale vicepremierului Rusiei

Dmitri Rogozin
Autor: | | 9 Comentarii | 3118 Vizualizari

Dmitri Rogozin consideră că viitorul federației depinde de renaşterea ţării ca putere industrială majoră, iar producătorii ruşi trebuie să recucerească piaţa internă, relatează Sputnik International.

"În Rusia trebuie să aibă loc o Reconquista industrială, bazată pe principiul unui egoism naţional rezonabil în rândul industriaşilor noştri, care trebuie să recucerească piaţa internă. Sinonimul rusesc pentru "substituirea importurilor" este industrializarea, ca strategie pentru tranziţia ţării, în special în cazul sectoarelor economice majore, către o strategie a suveranităţii naţionale", a declarat vicepremierul Rusiei într-un discurs susținut la un forum economic.

În opinia sa, Rusia a pierdut, în ultimii  20 de ani, mare parte a pieței interne după ce s-a deschis către producători străini, dând drept exemplu faptul că peste 80% din cursele pe distanţe lungi sunt efectuate de avioane Airbus şi Boeing.

"Avioanele ruseşti deţin o cotă de piaţă de 37% pe traseele regionale. Restul este asigurat de avioane străine. Acum trebuie să recâştigăm totul", a avertizat Rogozin.

Referitor la participarea străină în economia civilă, Rogozin a spus că nu este împotriva implicări producătorilor străini pe piaţa rusească, dar a notat că aceştia trebuie făcuţi să producă mai mult în Rusia, în schimbului accesului la piaţă, iar astfel vor deveni mai competenţi şi producătorii autohtoni.

Rogozin a mai spus că sancţiunile au blocat accesul pe piaţă a circa 640 de produse şi componente occidentale şi a explicat că 70% dintre acestea vor fi produse în Rusia, până în 2018.

Vicepremierul a adăugat că reindustrializarea va permite Rusiei să reducă dependenţa de vânzarea resurselor naturale, el notând că Rusia poate exista numai ca putere industrială, neavând altă alternativă.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro