Deloitte: Interesul pentru investiții în sectorul tehnologic a crescut de trei ori față de 2013

Deloitte: Interesul pentru investiții în sectorul tehnologic a crescut de trei ori față de 2013

Compania de audit şi consultanţă estimează că România va fi atractivă mai ales în sectorul IT şi producţie, potrivit celui mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity.

"Activitatea fondurilor de investiţii prezente în România a fost relativ redusă comparativ cu celelalte ţări din regiune. Totuşi, datorită indicatorilor macro-economici stabili şi a activităţii de atragere de capital anticipate pentru următoarele 12 luni, suntem încrezători că România va deveni atractivă pentru fondurile de investiţii mai ales în sectoare ca producţie şi IT", a explicat Hein van Dam, partener Deloitte România, citat de mediafax.ro.

Astfel, 43% dintre respondenţi se aşteaptă ca activitatea tranzacţională să se dubleze faţă de anul trecut. Analiza arată, de asemenea, că investitorii estimează că îşi vor distribui activitatea în mod egal între atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) şi investiţii noi (37%),în următoarele şase luni.

Altă concluzie este aceea că interesul pentru investiţii în sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult faţă de 2013. Companiile care activează în sectorul IT din România sunt pe radarul investitorilor "prin afacerile de talie mondială cu care au cucerit lumea", se mai arată în studiul Deloitte.

Ne puteți urmări și pe Google News