Deputatul PSD, Vasile Gliga, judecat pentru conflict de interese. Acuzat că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar!

Deputatul PSD, Vasile Gliga, judecat pentru conflict de interese. Acuzat că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar!

Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Vasile Ghiorghi Gliga sub acuzația de conflict de interese. El și-a angajat soția în cadrul propriului birou parlamentar.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Ghiorghe Gliga (PSD)  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că Gliga Vasile Ghiorghe, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar, fiind remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Caz sesizat de ANI Cazul a  fost deschis la sesizarea inspectorilor de integritate. Potrivit ANI: Vasile Gliga (deputat PSD) a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Elena Gliga, în perioada 05.01.2009 – 28.03.2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, în perioada în perioada 05.01.2009 – 28.03.2011, de către soţia domnului Vasile Ghiorghe Gliga, Elena GLIGA, a fost de 27.095 Lei (aproximativ 6.451 Euro).

  • NEPOTISM CÂT CASA POPORULUI. 15 foşti şi actuali parlamentari vor fi cercetaţi pentru conflict de interese