Desclaraţia RASISTĂ a unui politician englez: "Prefer ca în Marea Britanie să vină indienii, nu românii"

Desclaraţia RASISTĂ a unui politician englez: "Prefer ca în Marea Britanie să vină indienii, nu românii"

Nigel Farage a declarat într-un interviu difuzat miercuri seară că i-ar prefera pe imigranţii din India şi Australia celor din Estul Europei, în ciuda afirmaţiilor mai vechi că partidul său, UKIP, nu va încerca să-i discrimineze pe baza naţionalităţii pe noii veniţi în Marea Britanie, scrie The Guardian pe site-ul său.

Liderul UKIP a spus că ar prefera imigranţii din ţările despre care susţine că au cultura cea mai asemănătoare cu cea a Marii Britanii, în cadrul unui interviu la emisiunea BBC Leader difuzat miercuri seară.

Întrebat de prezentatorul Evan Davis dacă preferă imigranţii din unele ţări în detrimentul altora, el a afirmat: "Trebuie să mărturisesc că am o uşoară preferinţă. Cred, bineînţeles, că oamenii din India şi Australia este mai probabil să fie vorbitori de engleză, să înţeleagă legile şi să aibă o legătură cu această ţară decât unele persoane care poate vin din ţări care nu şi-au revenit complet după perioada din spatele Cortinei de fier".

În trecut, Farage a afirmat că este singurul lider partid cu o politică "nediscriminatorie" în materie de imigraţie şi că UKIP nu va favoriza imigranţii din UE faţă de cei din restul lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vreau de fapt să avem o politică a imigraţiei care să fie nediscriminatorie, pentru că în prezent facem discriminări în favoarea unor oameni din Polonia, România şi Bulgaria, indiferent cine sunt, şi facem aceste discriminări împotriva unor oameni din Noua Zeelandă... India sau Canada sau din alte ţări. Priorităţile noastre sunt stabilite complet greşit. Nu ar trebui să facem discriminări pe bază de naţionalitate", a spus el anul trecut la aceeaşi emisiune.

Liderul UKIP a sugerat că partidul său a utilizat uneori o retorică agresivă pe tema imigraţiei pentru a ieşi în evidenţă. Întrebat despre dorinţa sa de a opri mai mulţi imigranţi infectaţi cu HIV şi cu cazier să vină în Marea Britanie, Farage a răspuns că un asemenea limbaj este uneori necesar "pentru a trezi oamenii".

Nigel Farage susţine că în prezent UKIP susţine o campanie electorală fără un ton negativ şi că "nu mai are nevoie să folosească argumente negative despre efectul pe care imigraţia l-a avut asupra şcolilor primare, asistenţei medicale sau a reducerii salariilor".

Totuşi, Farage a menţionat impactul imigraţiei asupra serviciilor publice de multe ori în timpul campaniei, notează The Guardian, afirmând printre altele că este greşit să se finanţeze tratamentul medical pentru imigranţii cu HIV când ţara nu-şi poate permite medicamente pentru o persoană de 80 de ani cu cancer la sân.

De asemenea, Farage a acuzat întrebările prezentatorului emisiunii BBC, numindu-l membru al "elitei metropolitane liberale". Alte două interviuri cu Farage sunt difuzate miercuri seară la ITV şi Channel 4, mai precizează sursa citată.