DESCOPERIRE impresionantă la Stonhenge. Cercetările ARHEOLOGILOR răstoarnă tot ce se știa până acum despre monumentul NEOLITIC

DESCOPERIRE impresionantă la Stonhenge. Cercetările ARHEOLOGILOR răstoarnă tot ce se știa până acum despre monumentul NEOLITIC

Oamenii de știință englezi susțin că oasele descoperite în apropierea sitului de la Stonehenge, Anglia, aparțin, în mare parte, femeilor. După mai mulți ani de studii, arheologii au ajuns la o nouă teorie, care contrazice cercetările anterioare. Dacă până acum se credea că doar bărbații erau îngropați în astfel de locuri de înhumare destinate nobilimii, noua teorie pare să dezvăluie că, în era neolitică, femeile aparțineau claselor sociale superioare.

Potrivit descoperă.ro, cercetătorii au identificat rămăşiţele osoase aparţinând unui număr de 100-200 de indivizi, care au fost înhumaţi aici în perioada neoliticului şi a epocii cuprului. În urma cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că majoriattea osemintelor provind de la indivizi de sex feminin.

Cercetările s-au axat asupra descoperirlor făcute în complexul "Aubrey Hole seven", unul dintre cele 56 de puncte similare care înconjoară monumentul. Rezultatele au arătat că în apropiere de Stonehenge a fost depusă cenușa a 14 femei și 19 bărbați, ce ar putea fi un indiciu clar că femeile erau dominante între liderii din neolitic. Cu ajutorul datării cu radiocarbon, cercetătorii au putut afla că înhumările au avut loc în perioada cuprinsă între anii 3100 - 2140 î.Hr. 

Ne puteți urmări și pe Google News