Deşi este liber la retransmisie, Digi 24 nu intră în grila UPC

Deşi este liber la retransmisie, Digi 24 nu intră în grila UPC

Reprezentanții UPC au spus că ni introduc în grilă postul deținut de RCS&RDS "pentru că excede cota de 25%, conform bazei analogice".

Postul Digi 24, deținut de RCS&RDS, nu va fi retransmis de UPC, deși televiziunea de știri a fost declarată liberă la retransmisie și a fost inclusă pe lista “must-carry”, publicată de CNA.

CNA a aprobat cu unanimitate de voturi modificările din grilele UPC, conform noii grile must-carry, “la pachet” cu un total de 236 de avize de retransmisie ale distribuitorilor de cablu.

Reprezentanții UPC au spus că grila de programe a pachetului analogic nu conține decât 51 de canale, iar Digi 24 nu se califică în limita a 25% în care se aplică principiul must-carry. “25% din 51 de programe înseamnă 12 și un pic, iar Digi 24 s-a calificat pe locul 13 din lista must-carry (…) În legătură cu listele de programe considerăm că am aplicat principiul must-carry, în privința celorlalte canale care nu s-au încadrat în limita a 25% suntem deschisi la discutii. (….) Nu introducem Digi 24 pentru că excede cota de 25%, conform bazei analogice.”, a spus Bogdan Bucurei, director managementul produselor la UPC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Narcisa Iorga, membru CNA, a spus că “scuza reprezentantului UPC nu are nicio logică, nici măcar una matematică” şi a propus o somație publică în cazul UPC pentru că nu a respectat articolul 82 din Legea audiovizualului, mai exact pentru că nu a introdus în grila sa postul Digi 24. Sancțiunea propusă de membru CNA a primit doar trei voturi (Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Christian Mititelu).

CNA a adoptat lista “must-carry” pe data de 4 februarie şi, conform legii, operatorii de cablu aveau obligația ca, în termen de 30 de zile de la adoptare să facă demersurile necesare pentru a include în grilele lor noile posturi incluse în în listă.