Despre Casele vieţilor noastre (bestseller Bookfest 2014)

Despre Casele vieţilor noastre (bestseller Bookfest 2014)

Va avea loc şi vernisajul expoziţiei cu fotografii provenite din arhivele personale ale autorilor.

Editura Humanitas vă invită miercuri, 11 iunie, la ora 19.00, la librăria Humanitas din Fundul Curţii (calea Victoriei nr. 120), pe terasa Green Hours, la o întâlnire prilejuită de lansarea cărţii Casele vieţilor noastre la care vor participa Adriana Bittel, Barbu Cioculescu, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Micaela Ghiţescu, Monica Pillat şi Tania Radu. În volum îi veţi regăsi şi pe Ana Blandiana, Antoaneta Ralian, Andrei Pleşu, Gabriela Tabacu, Radu Paraschivescu şi Victor Ieronim Stoichiţă.

Casele vieţilor noastre este un proiect iniţiat de arhitect Gabriela Tabacu. Imobile, străzi, blocuri, cartiere reprezentând stiluri şi concepţii arhitectonice sau urbanistice diferite sunt acum privite dinăuntrul locuirii, un înăuntru al afectivităţii şi al memoriei.

Trecem pe la Rosetti, prin Mântuleasă, pe Ion Câmpineau, pe Berzei, prin Cotroceni, pe la limita Ferentarilor, apoi cartea ne duce în Braşov, Lugoj sau la Comana, iar timpul porneşte din interbelic, din vila în care a copilărit Barbu Cioculescu. Casele sunt opuse apartamentelor de bloc, curţile răsar fabuloase din amintiri odată cu persoane dragi. „Mărturisesc că am porniri asasine pentru inventatorul „maşinii de locuit“, dl Le Corbusier.”, spune Andrei Pleşu, pentru ca, odată ajuns la povestea Taniei Radu să înţelegi că se poate crede şi inversul: „Stau și acum la bloc și am dezvoltat perversiunea de a spune că nu-mi doresc altceva.

Ne puteți urmări și pe Google News