Serviciile de informaţii, cu ochii pe Roibu şi privatizarea Oltchim

Serviciile de informaţii, cu ochii pe Roibu şi privatizarea Oltchim

Un fotoreporter EVZ a surprins, ieri, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, un document secret cu privire la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Prim-ministrul studia o mapă ce, aşa cum reiese din sigla imprimată pe ea, conţinea un raport al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Textul mărit arată clar preocuparea serviciului secret al Ministerului de Interne pentru privatizarea combinatului Oltchim şi pentru activitatea păguboasă a fostului director general, Constantin Roibu.

În deschiderea raportului "secret de serviciu", se vorbeşte şi de "relaţiile comerciale perfectate cu terţi agenţi economici", semn că sunt referiri şi la firmele-căpuşă din jurul Oltchim.

Reamintim că astăzi, la ora 12.30, are loc licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Aceiaşi trei investitori au depus oferte pentru cumpărarea combinatului, ieri. Este vorba de principalul acţionar minoritar al combinatului, firma germană PCC, omul de afaceri Ştefan Vuza, care a depus oferte prin două firme şi realizatorul TV Dan Diaconescu. CLICK PE POZĂ PENTRU A MĂRI Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ziua cea mare pentru Oltchim. Investitorii au fost chemaţi în miez de noapte
  • OFERTĂ SPECTACULOASĂ pentru privatizarea Oltchim
  • SCANDAL LA PRIVATIZAREA Oltchim. Diaconescu a depus oferta târziu
  • Terorism economic la Oltchim, marca Dan Diaconescu
  • Bătaie pe Oltchim până în ultima clipă! VUZA s-ar fi retras, dar gigantul ROSNEFT este interesat