Procesul "vaduvelor negre"

Procesul "vaduvelor negre"

Doua batrane din Los Angeles, judecate pentru ca au asasinat doi vagabonzi pentru a le incasa politele de asigurare.

Un tribunal din Los Angeles a dispus trimiterea in judecata a doua batrane acuzate de asasinarea a doi vagabonzi, in scopul incasarii politelor de asigurare incheiate pe numele respectivilor.

Helen Golay (76 ani) si Olga Rutterschmidt (74 ani), supranumite de presa americana "vaduvele negre", au stat tacute in timpul audierii de joi, in timp ce procurorul a expus cu lux de amanunte modul in care femeile au planuit si dus la indeplinire cele doua asasinate.

Golay si Rutterschmidt sunt acuzate ca au obtinut peste 2,8 milioane de dolari din incasarea politelor de asigurare incheiate pe numele a doi indivizi - Paul Valdos (73 de ani), ucis in 1999, si Kenneth McDavid (50 de ani), omorat in 2005. Ambii barbati au fost drogati de cele doua ucigase si calcati cu masina pe niste alei dosnice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un plan aproape perfect Cele doua femei au fost arestate in mai 2006, fiind suspectate ca au incasat in mod fraudulos polite de asigurare, acuzatiile de crima fiind formulate abia in cursul verii. Faptele au fost descoperite in cadrul anchetei vizand moartea suspecta a lui Kenneth McDavid.

Porniti pe acest fir, anchetatorii au redeschis investigatia si in privinta decesului lui Valdos. Asa a iesit la iveala ca femeile isi racolau viitoarele victime din randul amaratilor care isi faceau veacul pe la o biserica ortodoxa din Los Angeles. Ele se imprieteneau cu barbatii, le ofereau adapost, hrana si ceva banuti.

Dupa ce reuseau sa le castige increderea, incheiau mai multe polite de asigurare pe numele victimelor, trecandu-se ca beneficiare. Pentru a justifica acest lucru, femeile pretindeau ca sunt fie verisoare, fie logodnice ori partenere de afaceri ale titularilor.

Cum companiile de asigurari au un termen de doi ani in cursul carora pot contesta politele care par frauduloase, criminalele aveau grija ca in tot acest timp sa se ocupe de victime, carora le plateau facturile si le aduceau mancare.

Avand in vedere varsta lor, dupa expirarea termenului nu mai pierdeau timp si treceau la fapte. Desi planul lor era bine pus la punct, ele au facut totusi o greseala in ceea ce priveste masina cu care au comis a doua crima, politistilor fiindu-le usor sa demonstreze ca fusese achizitionata de ele sub un nume fals. Pe masina respectiva s-a descoperit sangele victimei, proba greu de contestat in instanta.

Nu suporta puscaria Politistii suspecteaza ca Golay si Rutterschmidt ar fi implicate si in moartea unui anume Fred Downie (97 de ani), care a fost calcat de o masina la Santa Monica, tot in California, in 2000. Deocamdata se pare ca nu sunt destule probe in acest caz. Potrivit presei americane, in timpul celor 10 luni de detentie, criminalele au slabit, nu isi mai vopsesc parul si se vaita de regimul de la puscarie.

Avocatul lui Helen Golay a spus la audiere ca femeia este slabita din pricina faptului ca la inchisoare trebuie sa se scoale foarte devreme. Si prietenia dintre cele doua a fost greu incercata de regimul de detentie. Avocatul Olgai Rutterschmidt a incercat sa arunce vina asupra celeilalte femei, insa tentativa sa nu a avut succes. Daca vor fi gasite vinovate, batranele risca pedeapsa capitala.