Rareș Bogdan critică aspru întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu Viktor Orban

Rareș Bogdan critică aspru întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu Viktor Orban Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Rareș Bogdan, în calitate de prim-vicepreședinte al PNL, a lansat sâmbătă critici puternice la adresa premierului Marcel Ciolacu, după întâlnirea acestuia cu premierul Ungariei, Viktor Orban, și l-a îndemnat să-și ia câțiva consilieri de politică externă.

Deputatul a subliniat că premierul ar trebui să își ia consilieri în politică externă, deoarece nu a înțeles că prin această întâlnire i-a acordat un sprijin evident lui Orban.

Criticile lui Rareș Bogdan au fost exprimate în contextul în care relațiile diplomatice și întâlnirile dintre oficialii români și unguri sunt monitorizate cu atenție de opinia publică și de actorii politici din România.

Rareș Bogdan îl atacă pe Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu să-și angajeze trei, patru consilieri pe politică externă, să nu-și mai dea cu stângul în dreptul. Doamna Odobescu (n.r. ministrul de Externe) a reacționat impecabil la vizita premierului Ungarie, o felicit încă o dată, este mai bărbată decât zece bărbați din România”, a spus Rareș Bogdan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Europarlamentarul a anunțat că în săptămâna următoare va avea o întâlnire cu premierul Ciolacu, în cadrul căreia îi va comunica același mesaj. A subliniat că nu își dorește să se războiască, ci dimpotrivă, își dorește să contribuie la binele premierului.

Eu nu mă războiesc, eu îi vreau binele. Când se vede cu mine să pună capul jos și să recunoască că a greșit la întâlnirea cu Viktor Orban. Eu îi sugerez și spre binele lui și al țării e de urgență obligatoriu să-și ia doi trei consilieri de politică externă și să-i consilieze și pe prostii din jurul lui”, a mai spus liberalul.

Marcel Ciolacu s-a fotografiat alături de Viktor Orban

Premierii României, Marcel Ciolacu, și al Ungariei, Viktor Orban, par să fi dezvoltat o relație mai apropiată după întâlnirea lor privată de la București, care a avut loc pe data de 19 iulie.

Chiar dacă în trecut, Marcel Ciolacu critica ferm afirmațiile lui Orban de la Băile Tușnad, referitoare la implicarea NATO și UE în conflictul din Ucraina, acum pare că s-a lăsat influențat de poziția omologului său de la Budapesta.

Marcel Ciolacu împreună cu Viktor Orban

Marcel Ciolacu și Viktor Orban s-au întâlnit la un dejun privat în București. Sursa: Facebook

Cei doi s-au fotografiat zâmbitori, strângându-și mâna. „Întâlnire cu premierul României Ion-Marcel Ciolacu. Acesta este începutul unei frumoase prietenii”, a transmis Viktor Orban într-o postare.

„Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință”, se arată în comunicat.