Elon Musk, învins de Mark Zuckerberg. Totul s-a întâmplat în cinci zile

Elon Musk, învins de Mark Zuckerberg. Totul s-a întâmplat în cinci zile Sursa: Colaj EVZ

Threads a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori la doar cinci zile de la lansare, potrivit estimărilor platformei de urmărire a datelor Quiver Quantitative.

Clona Twitter creată de Meta a fost un succes pentru utilizatori, atingând această bornă chiar mai repede decât ChatGPT de la OpenAI, potrivit The Verge.

Lansat în noiembrie, chatbotul a ajuns la 100 de milioane de utilizatori lunari doar două luni mai târziu, în ianuarie. Recent, însă, traficul către chatbotul cu inteligență artificială a început să scadă, potrivit site-ului de analiză web Similarweb.

Threads datorează o mare parte din succesul său legăturii sale cu Instagram. Rivalul Twitter este o aplicație însoțitoare a platformei consacrate a Meta, iar utilizatorii își pot lega profilul de conturile lor de Instagram. Spre deosebire de ChatGPT, un produs independent, Threads are acces unic la baza de utilizatori activi de aproximativ peste două miliarde de utilizatori ai Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Threads pare să fie populară în rândul utilizatorilor, în ciuda faptului că îi lipsesc mai multe caracteristici de bază.

Zuckerberg a declarat săptămâna trecută că peste 10 milioane de persoane și-au înregistrat conturile la doar șapte ore de la lansarea sa. Directorul general a adăugat vineri că platforma a depășit 70 de milioane de înscrieri, numind răspunsul: „Mult peste așteptările noastre”.

Rivalitatea dintre Mark Zuckerberg și Elon Musk

Platforma, care vizează Twitter-ul lui Elon Musk, a fost lansată într-un moment oportun, în timp ce platforma lui Musk se confruntă cu o altă perioadă turbulentă. La începutul acestei luni, Twitter a restricționat temporar numărul de tweet-uri pe care utilizatorii le pot vedea și a împiedicat utilizatorii neînregistrați să vadă tweet-urile.

Măsura i-a iritat pe unii utilizatori, în special pe cei care se bazează pe platformă pentru munca lor sau pentru a-și promova brandurile personale.

După prima lansare a Threads, mai mulți tweeteri au accesat platforma pentru a-și lua rămas bun de la Twitter și de la conducerea neregulată a lui Musk. Mulți au distribuit meme-uri și capturi de ecran ale noilor conturi Threads, încurajându-și adepții să schimbe și ei platforma.