Câţi l-au ales pe Ştefan "Vocea României"

Câţi l-au ales pe Ştefan "Vocea României"

EVZ a aflat cum au votat telespectatorii în seara finalei şi ce proiecte îi aşteaptă pe concurenţi. Ştefan va scoate un album, Dragoş cântă de Revelion.

Ştefan Stan - 37,67%; Dragoş Chircu - 23,01%; Iuliana Puşchilă - 20,69% şi Cristian Sanda - 18,63% sunt procentele ce l-au adus în fruntea clasamentului de la "Vocea României" pe Stan. O decizie ce a dat tonul la comentarii despre valoare, carismă şi "maşinaţii".

Cum au fost aleşi finaliştii

"Vocile sunt ca nişte diamante. La unele şlefuieşti mai mult, la altele mai puţin. Dar trebuie timp pentru a le şlefui mai mult", explică Horia Brenciu de ce a renunţat la unii dintre elevii săi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Atunci te gândeşti care prinde mai repede. Nu poţi să stai şi să mai încerci odată. Dincolo de asta mai vine şi publicul care nu ştie temerile tale, care nu ştie problemele lor şi care spune «Mi-a plăcut de ăla că are părul blond». Ştefan şi-a ales în finală o piesă carismatică, pe care am ales-o şi eu în cazul în care un băiat mergea mai departe", explică Brenciu.

"Ştefan are o carismă înnăscută. Eu doar am şlefuit nişte lucruri", povesteşte Smiley.

Despre perioada pregătirilor, Smiley spune că stătea până la cinci dimineaţa să caute piese. "Să mă gândesc cum trebuie să arate momentul fiecăruia. În acelaşi timp trebuia să-i scot un pic din filmul în care au fost, ca să poată să se autodepăşească, să-i trec prin toate genurile muzicale. Pentru că trebuia să mă conving şi eu cine e concurentul cu care vreau să ajung în finală".

Producătorul spune că după Sărbători, şi după o mică vacanţă, se va apuca de un album cu Ştefan. "Pentru Ştefan ştiu exact ce trebuie să fac. Nu ştiu cât de comercial va fi. E ceva ce nu s-a mai cântat în România".

Ştefan Stan, care recunoaşte că a încântat domnişoarele de nenumărate ori, spune că are aproape 16.000 de susţinători pe Facebook. Tânărul afirmă că este la primul concurs pe care-l câştigă şi nu s-a gândit nicio secundă că va ajunge aici.

"Tata îmi spunea că o să fiu un mărăcine, pentru că la acel moment nu reuşeam nimic. I-am spus atunci că o să fiu un mărăcine printre flori. A uitat că în urmă cu mai mulţi ani a plâns la piesa pe care am cântat-o eu «What a Wonderful World». Tata e foarte dur şi e greu să-l impresionezi. Dacă am reuşit, am fost bun".

Ştefan spune că nu se aşteaptă să fie în top, dar că speră să aibă o piesă pe care publicul s-o ia acasă şi să o asculte pe "repeat". În zilele următoare, Ştefan o să-şi ia o scurtă vacanţă, mai ales că a slăbit foarte mult, o să stea în pat să citească sau pe Facebook.

Dragoş Chircu nu renunţă

Întrebat ce planuri are, Dragoş Chircu s-a comportat misterios, spunând că există proiecte, dar că nu le poate detalia, dar oricum îşi asigură fanii că vor mai auzi de el.

"Nu o să regret niciodată participarea la «Vocea României», indiferent de rezultatul din finală. Ştiu că am avut mulţi susţinători şi le multumesc din suflet", a spus cel de-al doilea clasat.

Nu va întrerupe nici colaborarea cu Loredana, alături de care va pregăti ceva în viitorul apropiat. Cu certitudine, însă, Dragoş va putea fi văzut cântând peste câteva zile, de Revelion, în Piaţa Revoluţiei. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_QDAgxmqTg0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/U7O6FX0OZog?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

CULISE

Ce părere au vedetele despre învingătorul show-lui de la Pro TV

"Mi-aş fi dorit să câştige Dragoş Chircu", spune Liviu Vârciu, care mărturiseşte că "Dragoş îmi este bun prieten. El a făcut canto cu Dana Dorian, ca şi mine. Cântă foarte bine şi este o voce foarte bună, ceea ce a şi demonstrat de multe ori la Vocea României".

Încrederea lui Vârciu merge mai departe, iar el l-a invitat pe Dragoş Chircu la clubul său, La Joya, pentru a cânta în noaptea de Revelion, alături de încă doi foşti concurenţi, Dan Ciotoi şi Emilia Ghinescu.

Şi Mihai Trăistariu spune că este dezamăgit de rezultat. "Am urmărit tot concursul. Deşi au rămas în finală supertalente, a câştigat cel mai puţin înzestrat", este părerea cântăreţului. Trăistariu susţine că "Iuliana Puşchilă este fenomenală". "O voce atât de puternică la 16 ani. I-au dat însă nişte melodii foarte proaste în finală, care au dezavantajat-o total. Mi-a plăcut mult şi Cristian Sanda. Sincer, seara a fost salvată de Andra, o apariţie senzaţională. Câştigătorul cântă OK, dar doar atât. Nu este ceva jalnic ca la «Românii au talent», dar e banal", este părerea cântăreţului.

Ioan Gyuri Pascu spune că a văzut finala de la "Vocea României" din întâmplare. "Nu prea mă dau în vânt după concursurile de talente. Mie mi-a plăcut Cristian Sanda. Cred că este singurul care a cântat impecabil de la cap la coadă. Nu a fost rău nici Dragoş Chircu şi se vedea că are experienţă. Nu ştiu însă cum votează oamenii. Probabil dacă recunosc melodia. Cred că avem voci foarte bune, dar la concursurile din România s-a demonstrat că să fii orfan e un talent. Dacă ar fi să fac un top al vocilor de la «Vocea României» aş spune Cristian Sanda, Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă, care bănuiesc că nu era în formă şi nici melodiile alese n-au ajutat-o", explică el.

Ce spun antrenorii învinşi

Marius Moga nu priveşte în urmă. "În momentul în care se ia decizia nu mă mai gândesc la regrete. Încerc să văd ce am învăţat din experienţa aceasta, ce are Cristi de câştigat. Toţi cei patru din finală au avut de câştigat, au fost milioane de români cu ochii pe ei. Singura diferenţă este că unul pleacă acasă cu 100.000 de euro. Cariera lor depinde acum de ce piese vor lansa, ce vor face în următoarele luni. Bătălia se face în termen mediu-lung, nu se face doar într-o seară".

Mai mult, Moga spune că a descoperit ce are de făcut în continuare: "Am învăţat că există oameni care apreciază voci. În România sunt voci foarte puternice, care nu sunt apreciate pentru că nu cântă piese fredonabile şi nu devin populare".

Producătorul spune că va înregistra chiar astăzi o piesă cu Cristan Sanda care va fi lansată în ianuarie.

Horia Brenciu este convins că românii n-au votat-o pe Iuliana Puşchilă din cauza vârstei fragede. Vedeta, care susţine că Vocea României este o experienţă mult mai pasională decât ar fi vrut-o, adaugă: "Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să pun prea mult suflet şi mi-am neglijat multe alte proiecte pentru că am stat cu copiii aceştia. Nu regret absolut deloc. Pe Iuliana o să o vedeţi într-un alt fel de spectacol care se întâmplă pe piaţa românească, un spectacol-surpriză. Vreau să merg cu toţi cei care au fost aici, la Sala Palatului, în martie. Acela va fi adevăratul spectacol. Eu cred că voi da naştere unui nou fel de divertisment", mărturiseşte Horia Brenciu. "Mie mi-a plăcut Cristian Sanda. Cred că este singurul care a cântat impecabil de la cap la coadă." IOAN GYURI PASCU, cântăreţ

AUDIENŢE

Divertismentul cu Nae şi Vasile, în top

Scheciuri cu travesti, în "Divorţ în lumea mare", în care Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru au fost un cuplu monden aflat în pragul divorţului, sau "Jaf de Crăciun" au fost oferta zilei de luni de la Antena 1.

Umorul din "Crăciun cu Nae şi Vasile" i-a transformat pe cei doi mari actori în hoţi, scriitori, colindători sau politicieni şi a adus Antenei 1, pentru două ore, poziţia de lider de audienţă.

"Vocea României" a condus la TV până când show-ul s-a intersectat cu programul de Crăciun cu Nae şi Vasile. Finala concursului de la Pro TV a durat patru ore (20.29-00.29) şi, conform Paginii de media, a avut o audienţă medie pe minut de 982.000 de telespectatori din mediul urban. Vârful de audienţă i-a adus Pro-ului 1,31 milioane de telespectatori, la ora 22.16. Pentru două ore, finala de la "Vocea României" s-a intersectat cu "Crăciun cu Nae şi Vasile", de pe Antena 1.

Între 20.29 şi 22.15, Pro TV a fost depăşit de Antena 1, care a adunat 1,19 milioane de telespectatori, faţă de 981.000 câţi au urmărit show-ul de la Pro TV, pe publicul din mediul urban.

Pro TV şi-a păstrat însă avantajul în segmentul comercial. Dacă divertismentul aduna 280.000 de telespectatori, în medie, din zona 18-49 de ani, "Vocea României" atrăgea o medie de 468.000 de telespectatori din segmentul comercial.

UMOR. Nae şi Vasile au public, fie că sunt un cuplu monden în pragul divorţului sau spun bancuri cu politicieni