PSD, reacție dură împotriva referendumului lui Iohannis: „Lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată”

PSD, reacție dură împotriva referendumului lui Iohannis: „Lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată”

PSD a reacționat, joi, după anunțul întrebărilor pentru referendumul privind justiția, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Social-democrații consideră referendumul „lipsit de utilitate”, adăugând că va reprezenta „o cheltuială nejustificată”.

„PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate.

În aceste condiții, referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor”, se arată în comunicatul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Klaus Iohannis, prin purtătorul de cuvânt al Președinției României, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat, joi, cele două întrebări propuse pentru referenumul asupra justiției.

„Luând act de preocuparea intensă și constantă a societății, față de necesitatea combaterii fenomenului corupției, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și legislativ, având în vedere hotărârea Parlamentului privind solicitarea președintelui de organizare a unui referendum, președintele României decretează:

Articolul 1. Poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele teme de interes: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Articolul 2. Pentru realizarea celor prevăzute la Art. 1, cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin „da” sau „nu” cu privire la următoarele întrebări:

Articolul 3. Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Președintele va transmite un mesaj public astăzi, începând cu ora 19”, a declarat Dobrovolschi.

Întrebările propuse de președintele Iohannis sunt următoarele:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei și extinderea dreptului de a contesta OUG la CCR și de către alte instituții?