Televiziunea lui Elwis

Televiziunea lui Elwis

Claudiu Elwis Săftoiu va fi noul preşedinte-director general al TVR. Premieră după 1990: un partid parlamentar (PDL) a fost scos cu totul din Consiliul de Administraţie al televiziunii.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, în absenţa parlamentarilor democrat-liberali, componenţa CA al TVR. 238 de parlamentari au votat "pentru" şi un singur vot a fost împotrivă. PDL s-a retras din şedinţa de plen în semn de protest la refuzul USL de a-i audia pe candidaţi.

PDL a ameninţat că va ataca decizia la Curtea Constituţională.

Lipsa cvorumului a împiedicat deocamdată numirea pe post a lui Claudiu Săftoiu, dar raportul de forţe din Parlament face ca votul să fie o simplă formalitate. Din conducerea SRTV vor face parte Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan, Cristian Niţulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan, Lucia Hossu-Longin (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR) şi Cornea Raico (minorităţi).

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanţii salariaţilor SRTV în CA al TVR sunt Valentin Nicolau şi Sorin Burtea. Propunerea Preşedinţiei este Romina Surugiu, iar a Guvernului, Gabriel Tufeanu. Ecranul politic De depolitizarea promisă de USL s-a ales praful. Însuşi preşedintele CA al SRTV, Claudiu Săftoiu este membru al PNL şi vicepreşedinte al filialei Gorj. Unul dintre reprezentanţii PSD, Claudiu Brânzan, a fost purtător de cuvânt al PSD Galaţi. Anne Jugănaru este director executiv al Institutului Ovidiu Şincai, controlat de PSD, şi, în 2008, candidat al PSD la alegerile legislative. Dida Drăgan a fost unul dintre candidaţii liberali pentru Parlament în 2008. Nicoleta Nicolicea este soţia lui Eugen, senator UNPR.

Propunerile PDL pentru CA al TVR erau profesorii universitari Ioan Stanomir, Radu Carp şi corespondentul Financial Times în România, Andrei Postelnicu. Citiţi şi:

  • TVR în colaps! Cine plăteşte?
  • DEZVĂLUIRI. TVR se pregăteşte să dea numai reluări şi nu a plătit, încă, taxa de înscriere a României la Eurovision. Cum s-a ajuns la faliment după 20 de ani de control politic