Vladescu: Ford poate astepta pana in primavara

Vladescu: Ford poate astepta pana in primavara

Suspiciunile Comisiei Europene referitoare la posibilul ajutor de stat acordat Automobile Craiova trebuie clarificate pana cel tarziu in  martie-aprilie, deoarece "primavara anului viitor constituie un moment-limita pentru ei (Ford - n.r.) pentru a incepe operatiunile efective la Craiova", sustine Sebastian Vladescu, fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor.

El a declarat ieri ca autoritatile romane au inceput deja sa trimita informatiile referitoare la uzina de la Craiova cerute de Bruxelles.

In alta ordine de idei, Vladescu a afirmat ca negocierea tehnica a ultimelor doua programe operationale pentru fonduri europene (cel privind resursele umane si cel pentru intarirea capacitatii administrative) a fost finalizata, acestea urmand sa fie aprobate pana la sfarsitul acestei luni.

Referitor la sustenabilitatea cresterii pensiilor, Vladescu a afirmat ca necesarul financiar poate fi acoperit din bugetul consolidat, insa a precizat ca aceasta masura va avea efecte negative, precum cresterea inflatiei si a deficitului de cont curent.

Ne puteți urmări și pe Google News

ANCHET

Ajutor de stat la CEC?

Reprezentantii Comisiei Europene urmeaza sa se pronunte daca infuzia de capital la CEC de la finele anului trecut este un ajutor de stat.

„Din punctul nostru de vedere, nu a existat acest element de ajutor de stat. Este o infuzie pe care actionarii o pot face in companii. (...) CEC era o companie care, din punctul de vedere al normelor de prudentialitate ale BNR, n-ar fi putut sa evolueze”, a sustinut fostul secretar de stat.

Un alt subiect care ramane deschis cu Bruxelles-ul este taxa auto. Autoritatile romane si Comisia Europeana poarta negocieri in acest sens. „Deocamdata, taxa auto este in vigoare in forma in care a fost introdusa la inceputul anului 2007. Negocierile cu CE continua si sunt convins ca, in cursul acestui an, se va ajunge la o solutie”, a sustinut Vladescu.