DETALIILE devalizării celui mai mare producător de energie al României!

DETALIILE devalizării celui mai mare producător de energie al României!

Hidroelectrica nu a fost furată doar prin contracte de trading, dar şi prin multe contracte de prestări servicii şi mentenanţă. Acestea au făcute la preţuri mult mai mari decât cele practicate în mod normal pe piaţă.

„Hidroelectrica nu a fost furată doar prin contracte de trading, dar şi prin multe alte contracte, de mentenanţă sau prestări servicii”, a explicat pentru EVZ Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Consiliul Concurenţei a AMENDAT Hidroelectrica şi alţi 10 parteneri contractuali ai acesteia cu o sumă RECORD: 37 de milioane de EURO

Numai din contractele păguboase de trading, compania ar fi pierdut peste 1 miliard de euro. Totodată, concluzia raportului Consiliului Concurenţei, prin care Hidroelectrica a fost amendată cu 4,6 milioane euro, ar ajuta compania în lupta cu băieţii deştepţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Remus Borza: Amenda Consiliului Concurenţei va ajuta Hidroelectrica în procesele cu băieţii deştepţi!

„Raportul arată clar că acele contracte sunt ilegale, deci nu mai pot să vină acum băieţii deştepţi să ceară despăgubiri de sute de milioane de euro pe baza unui contract ilegal. Şansele noastre de a câştiga aceste procese au crescut”, a declarat Borza pentru EVZ.

Alături de Hidroelectrica, au mai fost amendaţi şi o parte din băieţii deştepţi, vezi lista completă AICI.

Cel mai mare producător de energie din ţară mai are nouă procese cu băieţii deştepţi şi sunt considerate cele mai grele. Totalul proceselor este de 75, din care au fost câştigate 66. Numărul total al contractelor anulate sau renegociate este de aproape 500, aici intrând şi contracte de prestări servicii sau de retehnologizare.

Remus Borza: Hidroelectrica iese din insolvenţă în mai 2016

Compania este aşteptată să iasă din insolvenţă în luna mai a acestui an, iar listarea ar trebui să aibă loc în noiembrie.

„Recomand ca listarea să fie în noiembrie, pentru a se maximiza valoarea de vânzare. Se vor obţine minimum 500 milioane de euro pentru 15%. Cu cât se amână mai mult acest moment, cu atât există un risc mai mare de a se reveni la vechile obiceiuri”, a avertizat Borza.

Legat de posibilitatea ca firma să se îndrepte către anumite persoane fizice pentru a recupera banii plătiţi pe amenda primită de la Consiliul Concurenţei, persoane care ar putea fi considerate vinovate pentru această amendă, Borza a afirmat că nu ştie cum se va proceda.