HEROINĂ DUPĂ GRATII. Deţinuţii şi gardienii vindeau droguri în Penitenciarul Colibaşi | VIDEO

HEROINĂ DUPĂ GRATII. Deţinuţii şi gardienii vindeau droguri în Penitenciarul Colibaşi | VIDEO

Polițiștii de la Crimă Organizată, procurorii DIICOT și ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descoperit, în urma unor percheziţii, un kilogram de heroina la deţinuţii de la Penitenciarul de maxima securitate Colibasi.

Peste 200 de polițiști și agenți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au descins, miercuri, în celule, unde au găsit droguri de mari risc, telefoane mobile, dar si arme albe si sabii. Ofițerii DGA au decoperit și implicarea unor angajați ai pușcăriei în această afacere. Vânzarea heroinei ar fi fost imposibilă, se pare, fara ajutorul gardienilor închisorii. Drogurile erau vandute in inchisoarea de la Colibasi, contra unor sume mari de bani, se pare, chiar cu ajutorul angajatilor. Astfel, intr-un an si jumatate, in puscaria de maxima siguranta s-ar fi vândut la negru peste un kilogram de heroina, în valoare de 100.000 de lei.

Inspector Madalin Zamfir, purtător de cuvant al IPJ Arges, a explicat că „era o grupare de 15 membri care, în perioada august 2012 - februarie 2014, a apelat la membrii aflați in afara penitenciarului care achizitionau droguri de pe raza municipiului Bucuresti si le introduceau in unitatea de detinere".

În urma perchezitiilor s-au gasit 26 de doze asupra unor deținuți, dar și o multime de telefoane mobile si arme albe, chiar și săbii, confectionate artizanal în penitenciar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Percheziții au avut loc și în spitalul penitenciarului de unde deținutii consumatori faceau rost de seringi pentru droguri. 27 de persoane sunt audiate la DIICOT pentru constituirea si sprijinul unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, sau luare de mită, favorizarea infractorului și abuz in serviciu. Suspectii risca pana la 20 de ani de inchisoare. <iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/diwnkHFgChA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>