De ce credeți că premierul Ponta a DISPĂRUT din senin în aceste zile?

De ce credeți că premierul Ponta a DISPĂRUT din senin în aceste zile?

Premierul Victor Ponta a lipsit din țară fix în perioada în care Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de stat american John Kerry – şeful diplomaţiei SUA, s-a aflat într-o vizită de două zile la București.

Întrebată cum comentează această absenţă, Victoria Nuland, a spus, astăzi, că după părerea sa este "o simplă întâmplare" faptul că premierul Ponta a avut "alte obligaţii" de onorat în timpul vizitei sale la Bucureşti, subliniind că nu vrea să se implice în dezbaterea politică internă din România. ,,Premierul a fost primit de vicepreşedintele Biden nu demult, a fost o vizită bună. Sunt încrezătoare că mesajele transmise ministrului de Externe vor fi transmise mai departe,, a spus Nuland.

Mesaje pe Facebook Ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că nu este în țară. El a făcut această precizare pentru HotNews.ro, fără a spune și unde este. Ponta  a dat însă semne de viaţă pe Facebook unde a postat, astăzi, un mesaj de ,,La mulţi ani!,, pentru ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi unul, ieri, pentru jurnalistul Antenei 3, Mihai Gâdea. Că premierul Victor Ponta a plecat din ţară, a declarat, ieri, de pe treptele DNA, și vicepremierul Liviu Dragnea, care a precizat că nu ştie unde anume se află şeful guvernului. Cu o zi înainte, consilierul lui Ponta, Gyorgy Frunda, a explicat însă că Nuland nu este de rangul premierului şi a decretat că "România nu este colonie". Corlăţean: programul era făcut de multă vreme "Mi se pare puţin cu un aer de superioritate, ca şi cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, trăim într-o lume globalizată, făcem parte din sisteme strategice de apărare, dar ce ar fi dacă spunem că am merge noi în SUA să verificăm situaţia condamnărilor la moarte, care contravine tuturor convenţiilor interna­ţionale sau că mergem să verificăm decizia Parlamentului din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana. (...) Nu e aroganţă, dar arată o anumită superioritate a Unchiului Sam", a spus Frunda. El a adăugat că România nu este o colonie şi "refuză" ideea că ne este este "inspectat nivelul statului de drept". Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că programul premierului Victor Ponta era făcut de multă vreme şi nu putea fi modificat pentru a include o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, care va veni, vineri şi sâmbătă, în România. Tu ce părere ai, de ce crezi că premierul a dispărut tocmai în aceste zile? CITIȚI ȘI:

  • VEZI ce a spus Victoria Nuland despre ABSENŢA lui Victor Ponta
  • Victor Ponta fuge de emisarul american, Victoria Nuland
  • Victoria Nuland, astăzi, la București. Victor Ponta: "Nu sunt în țară". "La mulți ani lui Mihai Gâdea"
  • Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat, vine la București pentru a discuta despre statul de drept. Nuland nu se întâlnește cu Ponta!
  • Titus Corlățean: Ponta nu se va întâlni cu Victoria Nuland, pentru că nu-i permite programul
  • Declaraţie AGRESIVĂ a lui Frunda, consilierul lui Ponta, despre vizita lui Nuland: „Uncle Sam ne privește cu SUPERIORITATE. Nu suntem COLONIE”

Ne puteți urmări și pe Google News