Dacă te cheamă Armata la încorporare, te prezinți să servești patria? Ce ai face în cazul unei MOBILIZĂRI MILITARE? | DEZBATEREA ZILEI

Dacă te cheamă Armata la încorporare, te prezinți să servești patria? Ce ai face în cazul unei MOBILIZĂRI MILITARE? | DEZBATEREA ZILEI

Procedurile lansate recent de Armată au stârnit îngrijorare și o dezbatere aprinsă, chiar dacă șeful statului a liniștit lucrurile spunând că nu este nimic ieșit din comun. Știrile pe această temă au fost citite de sute de mii de români și au stârnit o dezbatere aprinsă în rețele sociale unde subiectul a devenit viral.

Publicul s-a împărțit imediat în două și s-a plasat pe poziții radicale în această privință. Cei mai mulți dintre tinerii care au comentat subiectul pe Facebook au spus că nu sunt de acord cu o eventuală încorporare și că nu vor să îmbrace haina militară. Ceva mai puțini, dar la fel de vehemenți au fost cei care i-au contrazic, spunând că este o datorie a fiecărui român să apere interesele României, chiar și în cazul unui conflict care s-ar purta în afara granițelor țării.

Interesul pentru acest subiect este amplificat de conflictul din Ucraina, cei care au comentat subiectul fiind convinși că este aproape inevitabil un război care să implice și intervenția NATO, alianță din care România face parte.

Evz.ro lansează o dezbatere online pe această temă. Vă invităm să spuneți, în zona de comentarii a acestui articol, de ce parte a baricadei sunteți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă Armata vă cheamă, mergeți să serviți patria? De ce credeți că ar trebui să facă asta toți bărbații apți de luptă?

Dacă nu sunteți de acord să vă prezentați la ordinul militarilor, cum vă susțineți punctul de vedere? De ce credeți că nu trebuie ca tinerii să se implice în susținerea intereselor României și să lupte alături de aliații din NATO?

 

Mai jos vă prezentăm cele mai dezbătute subiecte publicate de evz.ro pe această temă:

 

”Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar", informează MApN într-un comunicat în care exprimă o poziție clară cu privire la încorporare. Citiți aici tot textul!

 

În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război. Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Citiți aici toate detaliile!

 

Șeful statului a explicat în emisiunea ”Evenimentul zilei”, pe postul B1 TV, procedurile declanșate de Ministerul Apărării Naționale. Armata României își evaluează capacitatea de a mobiliza rezerviștii. Președintele Traian Băsescu a explicat că situația e impusă de evoluția lucrurilor din Ucraina. Pentru că suntem o țară NATO, Armata a declanșat și în România proceduri similare cu cele din alte țări ale Alianței. Procedurile derulate deja de MApN au scos la iveală o situație aparte în care este acum România, situație remarcată și de Traian Băsescu.

Citiți aici declarația completă a președinteui Traian Băsescu!

 

Așadar, ce decizie ați lua dumneavoastră dacă s-ar pune problema unei mobilizări? Și cum argumentați această decizie?