DEZVĂLUIRI. "Aura Ion putea fi salvată chiar şi la patru ore de la accident"

DEZVĂLUIRI. "Aura Ion putea fi salvată chiar şi la patru ore de la accident"

Tânăra studentă la medicină Aura Ion, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic petrecut în Apuseni în urmă cu o săptămână, ar fi putut fi salvată dacă operaţiunile de salvare ar fi fost mai prompte.

Legiştii contactaţi de Libertatea susţin că Aura a murit de frig, însă că ea ar fi putut fi salvată chiar şi la patru ore după accident.

“În asemenea situaţii, corpul pierde cam un grad, un grad şi jumătate pe oră. Cu trecerea timpului, scăderea de temperatură se accentuează şi, dacă nu se intervine până la graniţa de 20 de grade, persoana intră în hipotermie şi moare de frig. Studenta a pierdut, la început, câte două grade pe oră, poate trei, având în vedere că era în şoc traumatic, iar condiţiile meteo erau vitrege. Chiar şi în primele patru ore de la accident putea fi salvată. Corpul ei nu putea să piardă mai mult de 10-12 grade din temperatura internă (n.r.- 37 de grade). După şase ore de agonie în zăpadă, corpul i s-a răcit cu 19 grade, iar temperatura a scăzut sub 20 de grade (n.r.- primii medici sosiţi la faţa locului au înregistrat o temperatură de 18 grade). I-a fost fatal. A pierdut cam trei grade pe oră. Post-mortem, corpul i s-a congelat”, au explicat surse medicolegale, citate de publicaţia citată.

“Suferise multiple fracturi care i-au provocat dureri groaznice şi au dus la starea de leşin în care a căzut după prăbuşire. Însă nici un organ intern nu îi fusese afectat. De leziuni cerebrale nici nu se pune problema”, au dezvăluit aceleaşi surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

O anchetă în cazul accidentului în care şi-au pierdut viaţa tânăra Aura Ion şi pilotul aeronavei, Adrian Iovan, este în plină desfăşurare. Au fost audiaţi ceilalţi medici răniţi, cât şi copilotul.

“Au fost audiate victimele care sunt internate la Cluj şi ele au decis că nu au nici un fel de pretenţii civile şi au optat pentru a fi audiate în calitate de martor, ceea ce s-a şi realizat”, a spus Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CITIȚI ȘI:

  • RESPECT, AURA ION! Zeci de mii de români sunt FURIOŞI pe AUTORITĂŢI
  • Accidentul aviatic din Munții Apuseni. Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa medicală
  • Studenta care a murit în ACCIDENTUL aviatic din Apuseni era VOLUNTARĂ în cadrul programului de transplant
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. GALERIA EROILOR care şi-au riscat viaţa PE GRATIS. Doctorul care era în CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ în timpul misiunii
  • Primele rezultate ale autopsiei. Pilotul Adrian Iovan şi studenta de la Medicină au murit de FRIG
  • ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Tatăl studentei care a murit: "Sunt sfâşiat de durere"

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.