Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE din penitenciarele românești. O cunoscută AVOCATĂ scoate la lumină detalii ÎNFIORĂTOARE despre realitatea din spatele gratiilor

Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE din penitenciarele românești. O cunoscută AVOCATĂ scoate la lumină detalii ÎNFIORĂTOARE despre realitatea din spatele gratiilor

Problemele din penitenciarele românești nu mai sunt demult o surpriză. Bătăile și abuzurile ar fi devenit deja rutină zilnică, fapte pentru care ar fi fost luate măsuri extreme, lucru confirmat de o cunoscută avocată, care a făcut o serie de mărturii cutremurătoare despre situația reală a deținuților.

Maria Vasii a dezvăluit la Realitatea TV că în urma revoltei deținuilor din penitenciarele din țară, conducerea mai multor închisori au stabilit o serie de măsuri de o cruzime greu de imaginat: deţinuţii au fost bătuţi crunt, transferaţi în alte penitenciare sau le-a fost interzis să mai ia legătura cu familia.

"A fost desfasurata o vastă ancheta dar nu pentru a acorda drepturi, a fost o ancheta represiva pentru a vedea care erau persoanele care s-au revoltat. S-au luat masuri dure, represive. S-au aplicat masuri de o cruzime extrema, unii deţinuţi au fost transferati in alte penitenciare. Nu am auzit de masuri cum că s-ar fi discutat cu deţinuţii. De fapt, la Penitenciarul Tulcea s-a luat decizia de a vedea ce s-a intamplat, prin a asculta un deţinut din fiecare celula. În mod nepermis, in unele penitenciare, Aiud, Galati, s-au luat masuri extreme: batai, refuzul de a lua contactul cu familia. Asadar, s-au desfasurat anchete, dar anchete pornite impotriva detinuitilor. Dar trebuie sa constat ca am primit mesaje de la anumiti detinuti. In general, atomosfera s-a schimbat, daca detinutului i se punea "golan", acum sunt trataţi cu ceva mai mult respect", a spus avocata la Realitatea TV.

De asemenea, Ghorghe Iancu, fost avocat al Poporului, a comentat pe marginea situației revoltătoare din penitenciarele românești: "Ştiu cum stau lucrurile la penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova şi situaţia este de-a dreptul critică. Femeile sunt puse să îşi spele singure aşternuturile şi să le usuce în celula unde sunt 14 oameni. În primul rând ar trebui să fie asigurată curăţenia. Nu există curăţenie în domeniul ăsta", a spus Iancu.

Ne puteți urmări și pe Google News