Dezvăluirile lui Don Corleone de Constanța, „Nașul” care se laudă că a umplut cu icre negre mașinile procurorilor și polițiștilor

Dezvăluirile lui Don Corleone de Constanța, „Nașul” care se laudă că a umplut cu icre negre mașinile procurorilor și polițiștilor

Omul de afaceri constănțean Răzvan Dimoftache, care în luna februarie a produs vâlvă după ce în magazinele lui s-au găsit patru tone de carne stricată, „veche de 40 de ani”, rupe tăcerea. Procurorii îi cer, mai nou, încarcerarea, pentru că au extins cercetarea cu privire și la alte fapte. Dimoftache contraatacă, venind cu dezvăluiri șocante despre justițiabilii constănțeni, în rândul cărora s-a învârtit în ultimii 15 ani, și pe care i-ar fi „alimentat”, periodic, cu bani și produse

Curtea de Apel Constanța a desființat, săptămâna trecută, soluția Tribunalului din 8 martie care, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, stabilise înlocuirea arestului la domiciliu cu încarcerarea inculpatului Răzvan Dimoftache. Afaceristul a rămas astfel cu arestul la domiciliu. Reținerea lui Răzvan Dimoftache, în luna februarie, a produs vâlvă în țară, după ce s-a speculat că produsele din carne congelată găsite în lăzile frigorifice ar avea o vechime de 40 de ani, fapt infirmat ulterior de specialiști. El este cercetat pentru evaziune fiscală, înșelăciune, falsificare și folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, pentru fapte produse în perioada 2007-2016, conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Mai nou, zeci de funcțio- nari publici cu atribuții de control sunt chemați la audieri în dosarul lui Răzvan Dimoftache: ins-pec-tori și comisari de la OPC, ITM, DSV, ANAF. „Procurorii vor să demonstreze că eu eram un fel de Don Corleone și eram protejat și dădeam șpăgi la toți funcționarii publici din oraș și pentru chestia asta sunt un pericol public”, spune inculpatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Răzvan Dimoftache inculpat

Răzvan Dimoftache vine la instanță cu noul avocat din București. Primii doi avocați erau constănțeni și care l-au anunțat, pe rând, că nu-l mai pot reprezenta, din motive personale. „Le este frică de procurori, mai ales după ce le-am spus că în 5 decembrie 2015 am făcut sesizare la DNA împotriva a trei dintre ei”, spune Răzvan Dimoftache. Susține că, acum, aceiași procurori i-au cerut arestarea preventivă, respinsă, însă, de instanță.

„Procurorii erau frații mei”

Răzvan Dimoftache se descrie singur drept un om căruia i-a plăcut viața. „Am cunoscut politicieni, polițiști, procurori, judecători, am băut, nu mi i-am pus în cap, am chefuit, m-am distrat, am cunoscut lumea”. Avea bani și toți îi erau prieteni. Mai ales procurorii constănțeni. Intra în Parchet ca la el acasă. Spune că organiza protocoale, le oferea parfumuri scumpe procuroarelor, sau le împrumuta bani, „pe care nu-i mai vedeam, erau frații mei”. Se laudă că protocoalele constau în mese cu delicatesuri, chiar și pentru ministrul Justiției venit la plajă, pe litoral, cu mai multe persoane. „Nu exagerez. Umpleam mașini cu icre negre, cu icre de Manciuria, sturioni, fructe de mare și file de șalău. Un kilogram de icre negre costă 1.000 de euro. Erau de morun. Eu am făcut multe protocoale la viața mea”.

Înregistrările lui Dimoftache

Personaj „uns cu toate alifiile”, Răzvan Diomoftache susține că este „nevinovat” pentru acuzațiile de evaziune și că, de fapt, relațiile cu procurorii s-au răcit după ce firmele lui au început să scârțâie și nu a mai putut „unge rotițele”. Și-a luat măsuri de siguranță și a reușit să înregistreze, audio și video, o mulțime de convorbiri cu procurorii. Chiar și momentele când dă șpaga cerută de unul dintre ei, pentru cineva din conducerea Parchetului, spune el. Toate sunt depuse la DNA, susține Dimoftache: „Am spus la DNA ce mi-au pretins de-a lungul timpului, cum m-au șantajat, cum mi s-a spus, dai suma respectivă și nu o să mai ai probleme, sau îi dai clădirea lui cutărescu, ca să nu fii arestat”.

Nu a mai vrut să „sponsorizeze" 

Răzvan Dimoftache nu vrea să dezvăluie, deocamdată, numele procurorilor denunțați, „sunt în cercetare”, dar pentru confirmare ne dă numărul dosarului de la DNA. „Dacă eu dădeam bani în continuare, nu se întâmpla nimic. Dosarul acesta este cercetat din 2007. De ce nu m-au arestat atunci și m-au arestat din momentul în care am depus plângere? Pentru că în timpul acesta luau bani de la mine. Ei asta voiau, să mă țină legat ca un taur de nas și să dau în continuare, să sponsorizez, prin intermediari. Și când nu am mai vrut să mai fac chestia asta și am denunțat lucrurile astea, din momentul acela m-au arestat. Ce dovezi mai mari decât astea vreți?”