DIRECTOAREA de la școala unde domnește MITA și-a dat DEMISIA. Cu ce o au LA MÂNĂ inspectorii

DIRECTOAREA de la școala unde domnește MITA și-a dat DEMISIA. Cu ce o au LA MÂNĂ inspectorii

Camelia Fercu, directoarea Școlii "Maria Rosetti" din Capitală, devenită în ultimele două săptămâni epicentrul unui scandal de șpagă, a vrut să-și salveze onoarea și a demisionat în această dimineață.

UPDATE Consiliul de Administraţie al IŞMB a decis joi încetarea contractului de detaşare a directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, a anunţat într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Inspectorul a precizat că şi directoarea solicitase acest lucru.

Trăistaru a declarat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va întocmi un plan de monitorizare a unităţilor de învăţământ cu privire la actele de corupţie şi un plan de măsuri care să combată aceste acte.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adăugat că planul de combatere a corupţiei în unităţile şcolare va fi publicat joi pe site-ul IŞMB.

În ceea ce priveşte cazul învăţătoarei acuzate că solicita bani, Trăistaru a spus că o decizie va fi luată vineri de Consiliul de Administraţie al Şcolii 10, care va fi prezidat tot de directoarea Camelia Fercu.  Directoarea încuraja mita Toate pistele arată că directoarea nu era străină de practicile din școală și că, cel mai probabil, chiar ea le încuraja. "Verificăm şi implicarea conducerii școlii în strângerea de sume de bani pentru serbarea de Crăciun", declara în urmă cu câteva zile Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.