DNA a cerut explicații Camerei Deputaților despre ordonanța ASF. Zgonea e indignat: "Vreau să am o discuţie cu domnul procuror general"

DNA a cerut explicații Camerei Deputaților despre ordonanța ASF. Zgonea e indignat: "Vreau să am o discuţie cu domnul procuror general"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este nemulțumit de maniera în care DNA a cerut Camerei Deputaţilor să-i pună la dispoziţie documente referitoare la ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Nu am primit un document oficial din partea procurorului şef al DNA, aşa cum făcea doamna Kovesi. Am primit din partea unui procuror de secţie vineri o solicitare, astăzi am introdus-o pe ordinea de zi. Ni se cer imperativ documente legate de votul şi dezbaterea pe proiectul cu ordonanţa ASF. Am cerut de urgenţă Comisiei juridice să ne dea un punct de vedere pe această temă şi am primit mandat din partea Biroului permanent să am o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general", s-a plâns Zgonea. "Este pentru prima dată după foarte mulţi ani când un procuror general nu corespondează cu Camera Deputaţilor şi ni se cere imperativ un document, ni se dă o persoană de contact, un sublocotenent, şi suntem atenţionaţi că dacă nu le trimitem până mâine la 12.00 vor veni personal să le ia", a spus Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei.

Președintele Camerei a declarat că un asemenea mod de comunicare nu este corespunzător cu democraţia şi cu statul de drept. "Vreau să am o discuţie cu domnul procuror general şi să clarificăm aceste chestiuni. Toţi colegii, indiferent de culoarea politică, sunt un pic preocupaţi, votul, amendamentele, dezbaterile din comisii sunt sub protecţia articolului din Constituţie", a menţionat Zgonea. DNA a cerut documentele comisiilor

Potrivit documentului dezbătut în Biroul permanent, DNA cere Camerei predarea proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, rapoartele întocmite de comisiile de specialitate, avizele date de comisiile de specialitate, înregistrările audio şi procesele-verbale ale şedinţelor comisiilor, identitatea persoanelor care au participat la şedinţele respective - atât membri, cât şi invitaţi -, copie a registrelor de corespondenţă cu privire la corespondenţa purtată de către Camera şi de către organismele din cadrul acesteia în legătură cu proiectul de lege menţionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Prezentarea şi predarea se va face în data de 11 februarie, ora 12,00, la sediul DNA, persoană de contact subcomisar Lucian Huiban", se mai arată în document. DNA a adresat o solicitare asemănătoare și Guvernului. CITIȚI ȘI:

  • DNA a solicitat documente de la Guvern privind funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară
  • DNA bănuiește că s-a dat o OUG cu dedicație în dosarul ”Carpatica”
  • Caracatiţa de la Asigurări. Procurorii DNA verifică ordonanţa ASF