DNA a început deratizarea contractelor semnate de Consiliul Județean Cluj

DNA a început deratizarea contractelor semnate de Consiliul Județean Cluj

Procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Cluj, condus de liberalul Alin Tișe, și au ridicat mai multe contracte încheiate de instituție, în perioada 2012-2013, pentru deratizarea școlilor speciale, Liceul pentru Nevăzători și cel pentru Surdo Muți.

Aceste contracte au fost încheiate în perioada în care Consiliul Județean Cluj era condus de Horea Uioreanu, condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru luare de mită.

Firma care a adus urgia DNA, în primăriile ardelene, cele din Cluj Napoca, Zalău și Târgu Mureș, se numește Coral Impex, este din Ploiești și este patronată de Alexandru Badea. Firma a avut în 2014, un cifră de afaceri de 25.4 milioane lei și un profit net de 5.4 milioane lei.

Surse judiciare susțin că dosarul penal care îl vizează pe Alaxandru Badea, patronul firmei Coral Impex, a fost disjuns din dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului JUdețean Cluj, Horea Uioreanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parandărăt de aproape 50 la sută

Probele din dosarul care se referă la contractele de deratizare au fost obținute în dosarul penal care se referă la Uioreanu, și în care, martorul acuzării este Răzvan Pop, fost șef de cabine și fin de cununie al fostului președinte al CJ Cluj.

De fapt, susțin aceleași surse judiciare, Pop a fost cel care a turnat despre toate afacerile ilegale făcute de Uioreanu, inclusiv cele încheiate cu Coral Impex. Consilierul lui Uioreanu, Răzvan Pop a fost primul personaj care a pomenit de șpăgile date de Badea. ”Ulterior, am fost căutat de de Badea Alexandru și de Ciprian care mi-au înmânat sume de bani destinate lui Horea Uioreanu”, a declarat Pop, care a mai precizat că, în total a primit de la Badea și omul acestuia suma de 70.600 de lei.

”În cursul lunii mai 2013, numitul Badea Alexandru, patron al Coral Impex SRL,societate ce se ocupă cu dezinsecțiile unităților de învățământ, din județul Cluj, a avut o întâlnire cu președintele Uioreanu, când au stabilit că, pentru prestațiile efectuate deja de firmă, la cele șase școli speciale aflate în subordinea CJ Cluj, în valoare de cca 130.000 lei, să fie efectuate plăți de către consiliu. Datoriile respective, datau din perioada anterioară, când președinția CJ-ului era asigurată de un alt președinte (n.n. Alin Tișe)”.

Fostul șef de cabinet al lui Uioreanu a mai declarat că i-au fost înmânate de Alexandru Badea și de către un subaltern de-al acestuia, diferite sume de bani, destinate lui Horea Uioreanu. ”Am primit suma de 25.000 de lei, în data de 12 iunie 2013, în data de 15 iunie 2013, suma de 10.600 lei, în noiembrie 2013, suma de 18.000 lei și alți 17.000 lei, în decembrie 2013”, a spus Răzvan Pop.