Doamna Nistorescu, aleasa pe spranceana

Doamna Nistorescu, aleasa pe spranceana

Nicole Dutu, sotia ziaristului Cornel Nistorescu, si-a scurtat parul si si-a exersat atitudinea sobra, ca sa intre in pielea Liei, psihologul din "Clanu' Spranceana".

Desi in calitate de sotie a jurnalistului si omului de afaceri Cornel Nistorescu si-ar fi putut permite sa stea mai mult pe-acasa, Nicole a preferat sa-si petreaca si cate 12 ore de zi pe platourile de filmare, pentru serialul de comedie „Clanu’ Spranceana”, difuzat de putina vreme de Antena 1. Acesta este al doilea proiect al Antenei 1 in care Nicole se implica, dupa ce telenovela „Vocea inimii” a luat sfarsit.

Formata la scoala teatrului, ea insasi semnatara a unor piese destinate scenei, precum „America stie tot” (in regia lui Radu Afrim) si „Nodul” (piesa nominalizata la Premiile UNITER), nu a ezitat sa paseasca pe un teren mlastinos, supus uneori oprobriului chiar in sanul breslei sale, odata cu acceptul de a juca in telenovela lui Valeriu Lazarov, „Vocea inimii” .

De la bistro la telenovela

Ne puteți urmări și pe Google News

„Imi luasem, intr-un fel, adio de la actorie, voiam sa incep un bussiness, impreuna cu o colega de facultate, mai precis sa deschidem un bistro. M-a sunat Mihai Bauman, regizorul de la „Vocea Inimii”, pentru casting. Am tot asteptat sa se faca si la noi filme de Oscar, dar daca toata lumea a sarit in telenovela, nu era sa stau singura pe margine si sa-mi bocesc destinul”, si-a motivat Nicole decizia. De altfel, in „Vocea inimii” o interpreta pe amanta mafiotului Gelu, jucat de un actor valoros, Marius Bodochi, de care Nicole nu a „scapat” nici in „Clanu’ Spranceana”, acestuia revenindu-i de aceasta data rolul unui tigan sadea.

„Ne-am imprietenit imediat. E un actor cu care lucrez usor. A fost chimie la prima vedere!”, spune vedeta despre interactiunea cu Bodochi. Pentru a deveni cat mai credibila in noul ei rol - Lia Pop, psiholog si mama a doi copii -, Nicole s-a apucat de citit cu ravna carti de psihanaliza si si-a tuns parul, din proprie initiativa, pentru ca pletele in vant nu mai cadrau, in opinia ei, cu sobrietatea personajului.

„Sotul meu n-a tocat un pic”

Prestatiile actoricesti ale lui Nicole nu au scapat ochiului critic al partenerului ei de viata, dar sarcasmul celebru al lui Cornel Nistorescu s-a topit de dragul consoartei.

„E foarte bun la analiza. Se pricepe sa analizeze orice. Cred ca, daca si-ar propune, ar putea analiza si o scena din viata unei leucocite. M-a tocat un pic, mi-a dat niste lectii de actorie mai abitir ca un profesor, dar crede in mine si spune ca am figura de film si expresivitate. Ce sa zica si el, ca sa scape de gura mea?”, rade Nicole.    

Cu ochiul deja format tot citind si scriind piese de teatru, Nicole este de parere ca serialul „Clanu’ Spranceana” serveste un gen care lipseste cu desavarsire de pe piata, „comedie dramatica”. De unde vine, in opinia ei, aceasta unicitate, mai ales ca un alt serial cu si despre rromi ruleaza la o televiziune concurenta? „E o eroare sa incluzi „Clanu’ Spranceana” in categoria telenovelelor! Este ca si cum ai zice ca un serial precum „Clanul Soprano” e o romantica soap-opera, un fel de „Tanar si nelinistit” cu mafioti. Serialul acesta nu invaluie lumea intr-un nor gros si roz de romantism, ci o priveste cu ingaduinta si amuzament si ne-o arata asa cum e, cu bune si rele, de ambele parti ale... gardului care desparte cele doua familii, cele doua lumi”, precizeaza Nicole.

Aventura lui Nicole Dutu in televiziune a inceput cu aparitii in reclame. A fost prezenta la pupitrul stirilor Prima TV un timp limitat, „un an si trei luni”, pentru ca a descoperit ca ii placea mai mult sa inventeze informatia, decat sa o prezinte.

Copilul care le-a schimbat viata

Dupa ce a urmat la Londra un master in piese de teatru si scenarii de film, s-a intors in Romania si a raspuns invitatiei regizorului Mihai Bauman de a juca in „Vocea inimii”.

Evenimentele au inceput sa se precipite in viata ei, Nicole devenind ea insasi subiect de stire in decembrie 2006, cand si-a oficializat relatia de aproape cinci ani cu jurnalistul Cornel Nistorescu. Momentul i-a luat pe neasteptate pana si pe colegii fostului director si coproprietar al „Evenimentului zilei”, care a vrut sa tina momentul cat mai departe de ochii si urechile lumii.

La putin timp dupa cununie, familia s-a imbogatit cu inca un membru, in persoana lui Andrei, acum in varsta de 2 anisori. „Andrei ne-a schimbat vietile. Pur si simplu ne seduce in fiecare zi. Sotul meu este metamorfozat, are foarte multa energie, rade foarte mult, este o alta persoana. Exista viata de dinainte de Andrei si viata dupa Andrei”, povesteste Nicole despre schimbarile din sanul familiei Nistorescu.

DISCRETIE

Cununie-surpriza

Nicole Dutu si Cornel Nistorescu erau impreuna de cinci ani cand au hotarat sa isi oficializeze relatia. Casatoria a avut loc anul trecut, in decembrie, chiar in ziua in care Nistorescu implinea 58 de ani, in prezenta unui mic auditoriu populat de apropiati ai ziaristului, printre care Ovidiu Ioanitoaia si Mihai Carciog, unul dintre fondatorii EVZ. La cununie, Nicole a imbracat o rochie de Elena Laslean, iar ceremonia a fost oficiata chiar de primarul Chiliman. Dupa ce au semnat in catastiful primariei, insurateii s-au urcat in avion pentru o cina romantica la Ritz. Taman in Paris.

INTERVIU RAPID

„Sunt de parere ca nu te poate face nimeni ceea ce nu esti”

EVZ TV: Cu experienta de autor de piese de teatru, ai incercat sa schimbi scenariile ce ti-au fost incredintate in „Clanu’ Spranceana” si „Vocea inimii”? Nicole: Mi s-a intamplat sa am idei si sa vad alta directie a personajului meu, dar m-am abtinut. Si pentru faptul ca actoria si scenaristica sunt doua munci total diferite. Faci una sau alta. Le poti face si pe amandoua, dar nu simultan. De regula, iti iei un ragaz sa scrii si apoi te si distribui, daca orgoliul si talentul tau merg atat de departe.

Profesional vorbind, tu si sotul tau aveti preocupari comune, amandoi scrieti. Cum se impaca orgoliile voastre de scriitori?Amandoi suntem generosi din acest punct de vedere. Nu ne simtim in competitie, poate si pentru ca vizam genuri diferite de scris.

Cat de mult te-a ajutat notorietatea sotului tau? S-au deschis usile mai repede? Unele s-au deschis, altele s-au inchis. Sunt de parere ca nu te poate face nimeni ceea ce nu esti.

Ai incercat la un moment dat sa intri in presa scrisa, chiar cu un articol in EVZ. De ce nu ai ramas? Eh, am incercat! Am scris si eu un articol despre Dan Puric. Despre dara de sublim pe care „Visul” a lasat-o in mine.

Cand iti imparti viata cu un scriitor si jurnalist care si-a castigat un anume prestigiu pare mai dificil sa te ridici la inaltimea exigentelor omului de langa tine sau dimpotriva?Nu sunt la serviciu. Suntem foarte relaxati unul in prezenta celuilalt. Il admir foarte tare pe Cornel, dar nu am niciun fel de inhibitii fata de el sau de opera lui.