Doi fotbalişti de la FC Vaslui, audiaţi de procurorii DIICOT într-un caz de trafic de minori. Unul dintre jucători este internaţionalul Paul Papp

Doi fotbalişti de la FC Vaslui, audiaţi de procurorii DIICOT într-un caz de trafic de minori. Unul dintre jucători este internaţionalul Paul Papp

Doi fotbalişti care au evoluat la formaţia de primă ligă FC Vaslui au fost audiaţi de procurorii de crimă organizată într-un caz de trafic de minori, în care jucătorii au fost clienţi ai fetelor exploatate sexual, unul dintre cei care au dat declaraţii fiind şi internaţionalul Paul Papp.

Potrivit procurorilor vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cei doi fotbalişti care s-au aflat sub contract cu FC Vaslui au dat declaraţii în calitate de martori în dosarul de trafic de minore şi de persoane, în care sunt cel puţin cinci victime.

  • Unul dintre cei jucători care a fost chemat de procurori la audieri, susţin surse din rândul anchetatorilor, este fundaşul Paul Papp, în prezent împrumutat de formaţia italiană Chievo Verona la echipa de primă ligă Astra Giurgiu.

"Până acum, au fost audiaţi doi jucători de fotbal, ale căror nume însă nu le putem face publice până la trimiterea dosarului în instanţă. Pe parcursul urmăririi penale, numele martorilor din dosar sunt confidenţial", a declarat ieri şeful DIICOT Vaslui, Mihaela Iosipescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Principalul suspect

Principalul suspect în acest caz de trafic de minori şi de persoane, un bărbat de 48 de ani, a fost arestat preventiv de Tribunalul Vaslui în urmă cu o lună, după ce ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere, printre clienţi figurând şi jucători aflaţi sub contract cu echipa de fotbal FC Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a racolat, începând cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui pe care apoi le-a obligat să practice prostituţia, prin constrângeri fizice şi morale. Exploatate sexual, într-o primă fază, în municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse în Irlanda şi Elveţia, unde, de asemenea, erau constrânse să se prostitueze. Printre clienţii elevelor, susţin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucători aflaţi sub contract cu formaţia de fotbal FC Vaslui.

Cercetările în acest caz au fost declanşate încă din anul 2011, în baza unor informaţii primite de către procurorii DIICOT. Până la această dată, procurorii au identificat un număr de cinci tinere care au fost exploatate sexual de bărbatul de 48 de ani.