ISTERIA BRITANICĂ. LA ce CONCLUZIE au ajuns PARLAMENTARII ENGLEZI care i-au așteptat pe români pe AEROPORT | VIDEO

ISTERIA BRITANICĂ. LA ce CONCLUZIE  au ajuns PARLAMENTARII ENGLEZI care i-au așteptat pe români pe AEROPORT | VIDEO

Parlamentarul britanic laburist Keith Vaz i-a întâmpinat, în 1 ianuarie, „cu căldură” pe românii și bulgarii care au sosit pe aeroportul Luton din Londra, înainte de a cere organizarea unui referendum privind dreptul la liberă circulație în Uniunea Europeană, scrie, sarcastic cotidianul Daily Mail în ediția sa online.

Politicianul britanic este influentul președinte al comisiei pentru afaceri interne și a declarat că poporul britanic trebuie să decidă dacă regulile ce prevăd libera circulație și migrație a cetățenilor din statele Uniunii Europene ar trebui sau nu schimbate. Comentariile lui au venit într-un moment în care „imigranții din două din cele mai sărace țări ale Europei, România și Bulgaria”, au primit drept de muncă oriunde în UE. Parlamentarul britanic i-a invitat la o cafea, pe aeroport, pe unii dintre românii care au sosit pe aeroport, pentru a sta de vorbă cu ei și pentru a afla „de ce au venit în Marea Britanie”. Românul Victor Spirescu le-a spus oficialilor britanici că a venit să lucreze cinstit și să trimită bani acasă, nu a venit să fure sau să cerșească, iar după ce va munci și va strânge banii respectivi, se va întoarce în țara sa natală.

Deși îi întâmpina „cu brațele deschise” pe imigranți la aeroportul Luton, Vaz a spus: „poporul britanic trebuie să decidă dacă autoritățile vor schimba regulile referitoare la libertatea de mișcare. În final, trebuie să se organizeze un referendum pe această temă”. El a declarat pentru Sky News: „Trebuie ca această problemă să facă parte din negocierile purtate pentru reformarea Uniunii Europene, pentru că libera circulație este foarte importantă. Este o piatră de hotar pentru UE și noi trebuie să purtăm decizii serioase pe acest subiect ceea ce înseamnă că, în final, cetățenii britanici sunt cei care trebuie să ia această decizie”.

Vaz a fost însoțit la aeroport de un membru important al comisiei parlamentare pentru afaceri interne, conservatorul Mark Reckless. Ei au așteptat să-i cunoască pe românii și bulgarii sosiți de la București, Sofia și chiar și pe cei de la Tg. Mureș, cu o cursă aeriană la ora 7.40 dimineața. Unii dintre românii care au ajuns la Londra le-au spus că au venit pentru a munci și pentru a trimite bani familiilor rămase acasă, în timp ce alții au explicat că sunt de mult stabiliți aici și doar se întorc după vacanța de Crăciun. Ministrul pentru Imigrație, Mark Harper, a declarat, în cursul dezbaterilor îndelungate pe acest subiect, din ultimele luni, că aceste controale și restricții pentru imigranți au fost păstrate cât de mult a fost posibil - adică 7 ani după aderarea celor două țări la UE. El a precizat: „Dacă te afli aici și ai venit dintr-un stat UE, dar nu muncești, nu studiezi, nu ai bani suficienți pentru a te întreține, atunci putem să te dăm afară din țară și nu te vei mai putea întoarce cel puțin un an”. „Cred că aceste schimbări (adoptate de guvernul britanic, recent - n.r.) vor face astfel încât cei care vin în Marea Britanie să o facă din motive corecte și juste, pentru a munci și a contribui, nu pentru a cere ajutoare sociale”, a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe src="//www.youtube.com/embed/Gw8zMCXdnNE" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe> Citiți și alte articole despre isteria declanșată în Anglia:

  • IMIGRAȚIA din România și Bulgaria. Ce înseamnă ea, de fapt, pentru BRITANICI?
  • A început ISTERIA ÎN ANGLIA, din prima zi a anului. ENGLEZII se declară ÎNGROZIŢI: ”ȚIGANII ROMÂNI ne vor invada!”
  • ISTERIA BRITANICĂ atinge COTE INCREDIBILE. Țiganii români sunt ACUZAȚI de CELE MAI SCÂRBOASE lucruri | FOTO
  • Comisarul european pentru MUNCĂ: E puţin probabil un AFLUX de români şi bulgari în UE după ridicarea RESTRICŢIILOR
  • PRIMA VESTE BUNĂ DIN 2014. LIBER la MUNCĂ în Uniunea Europeană pentru români şi bulgari!
  • RESTRICŢIILE pentru muncitorii ROMÂNI sunt ridicate de nouă ţări UE, de la 1 ianuarie 2014
  • Majoritatea britanicilor văd cu ochi buni sosirea românilor şi bulgarilor - sondaj
  • VERDICT DUR: "IMIGRANȚII români și bulgari, ȚAPI ISPĂȘITORI pentru incompetența politicienilor britanici"

TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Ghinioniștii anului 2013. VEZI cui i-a întors norocul spatele
  • Norocoșii lui 2013. VEZI ce politiceni au avut noroc cu carul anul trecut
  • Cele patru STÂNCI ce au provocat ACCIDENTUL lui Michael Schumacher pe PÂRTIE. Petele de SÂNGE au rămas imprimate în ZĂPADĂ | FOTO
TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:
  • VIRALE în 2013. TOPUL celor mai vizionate clipuri de pe YouTube-ul românesc
  • TOP 10 fenomene MISTERIOASE cărora oamenii de știință nu le-au găsit o explicație | GALERIE FOTO
  • De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare