Doi primari şi doi foşti funcţionari publici, condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Doi primari şi doi foşti funcţionari publici, condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Primarul suspendat al unei comune mehedinţene a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar alt primar şi doi foşti funcţionari publici au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare într-un dosar vizând retrocedări ilegale de terenuri, relatează Mediafax.

Sentințele nu sunt, însă, definitive, putând fi atacate cu recurs.

Dosarul în care au fost condamnaţi cei patru a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2012.

Dumitru Drăghici (PSD), primarul suspendat al comunei Brezniţa de Ocol, din judeţul Mehedinţi, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea drepturilor pentru fals intelectual şi uz de fals.

Ne puteți urmări și pe Google News

El fusese suspendat din funcţie în aprilie 2012 prin ordinul prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, după ce Drăghici a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri.

De asemenea, primarul comunei Izvoru Bîrzii, Horia Balica (PNL), a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare în cazul secretarei Primăriei Brezniţa de Ocol, Finareta Bengulescu, şi o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în cazul unui fost consilier juridic al Prefecturii Mehedinţi, Irina Bărbulescu.