Acum aflăm că Donald Trump a vrut sa amâne instalarea de echipamente la scutul antirachetă de la Deveselu

Acum aflăm că Donald Trump a vrut sa amâne instalarea de echipamente la scutul antirachetă de la Deveselu

Baza de la Deveselu adăposteşte un radar SPY-1 şi trei baterii de rachete interceptoare de tip SM-3IB, care după 2018 ar trebui înlocuite cu un model superior, cele existente fiind depăşite deja.

Casa Alba a avut obiecţii considerând ca eficienţa noului model nu a fost încă dovedită şi nu se cunosc potenţialele consecinţe asupra populatiei din zona.

Mesajul este inclus într-un punct de vedere oficial al Administratiei Prezidentiale de la Washington asupra proiectului de lege privind aprobarea bugetului Pentagonului pentru anul fiscal 2018 (octombrie 2017 – septembrie 2018) elaborat de către Camera Reprezentanţilor.

"Administratia are obiectii în privinta articolului 1686 (din proiectul de buget al Pentagonului elaborat de Camera Reprezentanţilor – n.r.), care cere Secretarului Apărării să asigure desfăşurarea de capabilităţi antiaeriene la site-ul Aegis Ashore din România în interval nu mai mare de un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi, iar la site-ul Aegis Ashore din Polonia, în interval nu mai mare de un an de la data la care site-ul respectiv va fi declarat operaţional", arată documentul citat.

Ne puteți urmări și pe Google News

 În articolul care făcea referire la scutul antirachetă din România presedintele Donald Trump a avut obiecţii.

 In plus, draftul de buget aloca aproape 3 milioane de dolari pentru upgradarea infrastructurii bazei aeriene romanesti 71 de la Campia Turzii, care de anul trecut dispune si de 6 avioane americane de tip F16 Fighting Falcon. Acestea fac parte din lotul de 12 aparate second-hand achizitionate în 2013 de statul roman de la cel portughez cu 628 milioane euro, plătibili în 5 ani, suma în care sunt incluse şi armamentul si muniţia necesare aeronavelor, precum si un radar de coordonare, titrază protv.md.