DOSARUL medicamentelor false. Care sunt pastilele care au fost contrafăcute!

DOSARUL medicamentelor false. Care sunt pastilele care au fost contrafăcute!

Poliţiştii spun că mai multe firme şi farmacii din România ar fi adus în ţară medicamente contrafăcute. Printre ele şi unele de tratare a cencerului

Reprezentanţii farmaciei Elena au declarat miercuri seară, pentru Mediafax, că anchetatorii au făcut percheziţii la singurul punct de lucru al companiei, dar că aceasta nu se consideră implicată în dosarul medicamentelor contrafăcute, neavând niciodată produse foarte scumpe, pentru boli rare.

,,Au fost percheziţii astăzi (miercuri - n.r.) la noi, la singurul nostru punct de lucru, din Capitală. Nu suntem lanţ de farmacii şi nu ne considerăm vizaţi de această anchetă. Noi lucrăm numai cu depozitele mari şi nu am avut niciodată medicamente pentru boli grave, foarte scumpe, deoarece nu aveam şi nu avem cerere pentru ele,, , a declarat administratorul farmaciei Elena, Reli Dumitraşcu.

Administratorul farmaciei a relatat, pe de altă parte, că anchetatorii i-au prezentat, la percheziţii, o listă de firme ce ar fi vizate în acest dosar. ,,Am avut relaţii comerciale cu o singură firmă de pe acea listă, acum doi sau trei ani, însă nu pentru medicamentele respective,,, a adăugat Reli Dumitraşcu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din Poliţie au declarat anterior că prin lanţul de farmacii Elena ar fi fost vândute medicamente oncologice contrafăcute.

O grupare care comercializa medicamente contrafăcute a fost destructurată miercuri de autorităţile române, după 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. Zece persoane au fost duse la audieri.

Surse din Poliţie au declarat  că suspecţii aduceau din Turcia, Cipru şi Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys şi Hereceptin - toate medicamente contra cancerului -, care nu conţineau substanţa activă decât în cantităţi foarte mici. Apoi medicamantele erau vândute în ţări din UE mai ieftin cu o treime faţă de preţul pieţei, pentru ca marfa să fie astfel mai atractivă pentru clienţii străini. În România, preţul de piaţă al unui asemenea medicament este de până la 5.000 de euro, însă, în străinătate, aceste medicamente sunt mult mai scumpe.